« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
KAZNA

Facebook plaća 10 milijuna dolara zbog neovlaštenog korištenja fotografija

Facebooku su se sponzorirani statusi i "inventivno" oglašavanje koje su smislili obilo o glavu, a odsad će svi obraćati više pažnje na to u nadi da bi mogli dobiti odštetu od Facebooka

Korisnicima se nisu svidjele muljaže s njihovim imenima
Korisnicima se nisu svidjele muljaže s njihovim imenima (Arhiva)
Više o

tužba

,

Facebook

,

sponzorirani status

Zadiranje u privatnost korisnika Facebooka već je postala notorna činjenica, a neki od njih upravo su se nagodili s tvrtkom na iznos od 10 milijuna dolara zbog korištenja njihovih fotografija i podataka za reklamne proizvode u sponzoriranim statusima.

Tužbu je skupina korisnika podnijela prošlog ožujka, a zahtijevali su od suda zajednički proces za sve korisnike čije je ime, identitet i fotografija upotrijebljena u nekoj od reklama u sponzoriranim statusima. Prema navodima tužitelja, Facebook nije zatražio odobrenje za to.

Sponzorirani statusi su od samog uvođenja početkom godine pod povećalom korisnika, jer se radi o diskretnim porukama na stranicama korisnika koje tvrde da netko od njihovih prijatelja voli proizvod oglašivača.

Kako se radi samo o tome da je netko lajkao neki status tvrtke koja je kasnije zakupila sponzorirani status, očito je da se radi o neovlaštenom korištenju identiteta.



17.06.2012. 16:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh