« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
LAJK ILI NE?

Facebook opet uvodi nova pravila

Facebook ponovno mijenja pravila igre o prikazivanju vaših postova na News Feedu prijatelja, tvrdeći da uvodi red

Sve se mijenja osim želje za lovom
Sve se mijenja osim želje za lovom (Arhiva)
Više o

Facebook

,

komentari

,

lajkovi

,

News Feed

,

postovi

Facebook uvodi nova pravila igre u prikazivanju postova, jer prosječan korisnik zapravo vidi samo 20 posto onoga što su objavili njegovi prijatelji i stranice koje prati. Ostali se dio filtrira putem magičnog algoritma kojim Facebook misli da zna što se vama sviđa, a što ne.

Zapravo, u slučaju fan stranica koje pratite radi se o vrlo jednostavnoj želji Facebooka da se više postova promovira, tj. plati kako bi se vidjelo u vašem News Feedu.

Facebook je malo odškrinuo vrata prema magičnom algoritmu, tvrdeći da svaki post ima bodove i da na temelju bodova dobiva mjesto na News Feedu, a bodove donosi niz vrijednosti, od broja lajkova, komentara do odnosa koji imate s autorom posta. 

Do sada su se na vrhu News Feeda nalazili novi postovi bez obzira na broj bodova, a sada je sustav promijenjen i starije vijesti koje su u međuvremenu prikupile više bodova ravnopravno dijele mjestu na News Feedu.

Promjene su implementirane na Internetu, za mobilne uređaje se još uvijek nisu, a sve ovo u Facebooku opravdavaju podatkom da se od uvođenja promjena postovi čitaju 13 posto više, a interaktivnost tipa dijeljenja, komentiranja i lajkanja porasla je pet posto.

07.08.2013. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh