Metro-portal.hr

objavljeno 07.08.2013. 14:01:00
LAJK ILI NE?

Facebook opet uvodi nova pravila

Facebook ponovno mijenja pravila igre o prikazivanju vaših postova na News Feedu prijatelja, tvrdeći da uvodi red

Sve se mijenja osim želje za lovom
Sve se mijenja osim želje za lovom (Arhiva)

Facebook uvodi nova pravila igre u prikazivanju postova, jer prosječan korisnik zapravo vidi samo 20 posto onoga što su objavili njegovi prijatelji i stranice koje prati. Ostali se dio filtrira putem magičnog algoritma kojim Facebook misli da zna što se vama sviđa, a što ne.

Zapravo, u slučaju fan stranica koje pratite radi se o vrlo jednostavnoj želji Facebooka da se više postova promovira, tj. plati kako bi se vidjelo u vašem News Feedu.

Facebook je malo odškrinuo vrata prema magičnom algoritmu, tvrdeći da svaki post ima bodove i da na temelju bodova dobiva mjesto na News Feedu, a bodove donosi niz vrijednosti, od broja lajkova, komentara do odnosa koji imate s autorom posta. 

Do sada su se na vrhu News Feeda nalazili novi postovi bez obzira na broj bodova, a sada je sustav promijenjen i starije vijesti koje su u međuvremenu prikupile više bodova ravnopravno dijele mjestu na News Feedu.

Promjene su implementirane na Internetu, za mobilne uređaje se još uvijek nisu, a sve ovo u Facebooku opravdavaju podatkom da se od uvođenja promjena postovi čitaju 13 posto više, a interaktivnost tipa dijeljenja, komentiranja i lajkanja porasla je pet posto.

07.08.2013. 14:01:00
http://metro-portal.hr/facebook-opet-uvodi-nova-pravila/79730/