« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
PRIVATNOST

Facebook napokon odlučio izbrisati slike

Na Twitteru ili Flickru slike nestaju za nekoliko sekundi, dok na Facebooku se mogu zadržati i nekoliko godina

Sa novim serverima slike će se izbrisati u roku od 30 dana
Sa novim serverima slike će se izbrisati u roku od 30 dana (Arhiva)
Više o

Facebook

,

privatnost

,

slike

,

facebook privatnost

Facebooku nisu strani problemi sa privatnošću. Mnogi se već godinama žale na raznorazne propuste, što slučajne, što namjerne. Jedan od većih problema koji ljudi imaju sa Facebookom je to što izbrisane fotografije znaju još godinama ostati na njihovim serverima.

Postoje mnogi razlozi zašto bi netko htio izbrisati svoju sliku sa Facebooka: neprikladne ii neugodne poze, pijanstvo, loš izgled, razloga ima mnogo, ali kad se izbrišu ljdui bi htjeli da zapravu ostanu izbrisane. Međutim, i nakon procesa brisanja, slike se mogu pristupiti pomoću URL-a te slike.

Jacqui Cheng, novinarka s Arc Tehnice, je već neko vrijeme upozoravala na ovaj problem. Ona je pratila, kroz zadnje tri godine, koliko vremena treba Facebooku da u potpunosti ukloni slike sa svojih servera tako što bi zabilježila URL slike, izbrisala je, i onda tražila tu adresu.

Cheng kaže kako na Twitteru ili Flickru slike nestaju za nekoliko sekundi, dok na Facebooku se mogu zadržati i nekoliko godina. Facebook je kontaktirao Cheng i objavio kako se prebacuju na novi sustav koji će moći pohranjene fotografije izbrisati za 30 dana, a nedavno je, čini se, i profunkcionirao- fotografije koje je Cheng izbrisala nakon uvođenja sustava su nestale za dva dana.

Huffington post kaže da Facebook želi s ovime pokazati kako su ozbiljno shvatili privatnost, no pitanje ostaje: zašto im je trebalo toliko dugo da riješe ovaj problem?

19.08.2012. 21:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh