« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
OSOBNI KONTAKTI

Facebook je bez pitanja promijenio vašu mail adresu

Mail adresa koja se nalazi na vašem profilu od sada ima sufiks @facebook.com, no postoji način da stvari vratite na staro

Fotografija vijesti
Više o

Facebook

,

e-mail servis

,

društvena mreža

,

Facebook profil

Potajno, bez pitanja i preko noći Facebook je vašu e-mail adresu na profilu zamijenio svojom internom adresom koja svu elektroničku poštu poslanu na nju preusmjerava na inbox društvene mreže.

Iako je ovaj potez zvuči dramatično, transfer se dogodio bez ikakvog pitanja i upozorenja korisnika, on je ustvari poprilično benigan, naravno ako vas ne uzrujava tuđa samovolja, i lako rješiv.

Prvo da pojasnimo što se dogodilo i zašto je nastala tolika halabuka. Naime, mail adresa koju koristite za spajanje na društvenu mrežu ujedno je služila kao i primarna kontakt adresa koja je navedena na vašem profilu. Znači kada god je netko htio vašu elektroničku poštu trebao je samo pogledati vaš profil.

Facebook je tu adresu "sakrio" i umjesto nje stavio svoju internu inačicu koja nakon eta ili monkeyja (@) ima nastava facebook.com. Sva elektronička pošta koja se pošalje na tu adresu će završiti u inboxu same stranice umjesto da stigne na vaš primarni mail servis primjerice gmail, yahoo, t-com...

Ako ste zahvaćeni preinakom, korisnici koji imaju aktiviran timeline vrlo vjerojatno jesu dok je većina starih profila još uvijek netaknuta, vrlo lako ju možete poništiti, a evo kako:

1. Otvorite "Uredi profil", potom na meniju s lijeve strane kliknite na "Podaci o kontaktu".

2. Stisnite okruglu ikonu kraj nabrojanih e-mail adresa. Ako želite ukloniti preinaku stisnite okruglu ikonu iza adrese @facebook.com i označite "Hidden from Timeline" ili "Hiden from Profile".

3. Kliknite na kružić kraj adrese za koju želite da bude vidljiva na vašem profilu te odaberite "Shown on Timeline" ili "Shown on Profile".

4. Stisnite "Save" ili "Spremi preinake" - nikako nemojte zaboraviti ovaj korak.

26.06.2012. 12:26:10
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mel
    26.06.2012. 12:41
    ..ili ga jednostavno deaktivirajte i prestanite se nervirati oko stalnih, glupih (ne mogu naći bolju riječ) promjena
  2. avatar
    Jasmina
    03.01.2014. 19:55
    ...jednostavno ga možete napraviti bez ikakvih glupih problema :D hahahahah... :)
  3. avatar
    Jasmina
    03.01.2014. 19:58
    :D ...tako da jednostavno ga možete napraviti :) ... :D hahah :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh