« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
ODLUČITE!

Evo zašto trebate prestati pušiti

Ako vas zanima što se događa u tijelu kad pušite, o tome ćete pronaći gomilu vrlo neugodnih istina - a evo što se događa kad prestanete pušiti!

Prestanite pušiti i uživajte u svojim novim čulima
Prestanite pušiti i uživajte u svojim novim čulima (Shutterstock/CSV Health)
Više o

pušenje

,

zdravlje

,

prestanak pušenja

,

tijelo

Prestanak pušenja obično zahtijeva popriličnu motivaciju, naročito kod onih koji još uvijek nemaju izražene negativne posljedice ove štetne navike. 

Kako bismo vam pomogli da se odlučite za prestanak pušenja, donosimo zanimljivu infografiku koja će vam vrlo zorno pokazati što se događa u vašem tijelu kad prestanete pušiti.

Već nakon 20 do 30 minuta smanjuju se krvni tlak i broj otkucaja srca, a stopala i ruke se zagrijavaju, da bi nakon 8 sati razina ugljičnog monoksida u krvi znatno pala, uz povećanje razine kisika.

Osjetila mirisa i njuha počet će bolje raditi već nakon 48 sati, a trebat će 72 sata da se opuste i bronhijalne cijevi. Funkcija pluća i cirkulacija bit će bolje i snažnije u roku do 2 tjedna do 3 mjeseca, dok će za smanjivanje kašlja i povećanje opće razine enegije trebati od 1 do 9 mjeseci, sve u zavisnosti od količine duhana koji ste dnevno popušili i pušačkog staža.

Ostale zanimljive brojke možete vidjeti na infografici koju je napravio CSV Health

14.04.2016. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh