Evo kako pripremiti ukusan brudet!
Vrijeme je blagdana, pa nije loše skuhati nešto novo... recimo, jako dobar i ukusan brudet za večeru na Badnjak...
Uz ovaj recept pripremite fini brudet za sat vremena.
Priprema brudeta nije komplicirana. Trebat ćete sljedeće sastojke:
- 1 kg miješane bijele ribe
- 400 g pelata
- 200 ml bijelog vina
- 2 luka
- 5 češnjeva češnjaka
- grančica ružmarina, maslinovo ulje, sol, papar
Prije početka pripreme svu ribu dobro očistite i isprate hladnom vodom.
U veći duboki lonac stavite 100 ml maslinovog ulja, sitno sjeckani luk, češnjak, grančicu ružmarina, pelate, očišćenu ribu te sol i papar.
Sve zajedno podlijte s bijelim vinom i vodom u istom omjeru dok se ne prekriju sve namirnice. Kada primjetite da je brudet zavrio, smanjite vatru i pustite da se kuha. Dok se bruted kuha, nemojte ga miješati kako se riba ne bi raspala. Možete lagano protresti lonac.
Brudet je gotov kada se umak reducira za pola, piše Mamin kutak.
Dobar tek!
Novi komentar