« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
RJEŠENJE?

Evakuirani s poplavljenih područja idu u kontejnerska naselja

Gradit će se kontejnerska obiteljska naselja u koja bi trebalo biti smješteno oko 4.000 evakuiranih osoba iz poplavljene Gunje, Račinovaca i Rajevog sela

Gunja je u katastrofalnom stanju
Gunja je u katastrofalnom stanju (Twitter)

Kontejnerska obiteljska naselja u koja bi trebalo biti smješteno oko 4.000 evakuiranih osoba iz poplavljene Gunje, Račinovaca i Rajevog sela gradit će se u industrijskoj zoni u Drenovcima te kod Račinovaca.

Hrvoje Lucić, načelnik općine Gunja, potvrdio je lokacije gdje će se graditi kontejnerska naselja, koja će zbrinuti evakuirane iz spomenuta tri sela koji se sada nalaze u privatnom i organiziranom smještaju diljem Vukovarsko-srijemske županije i ostalih mjesta u Hrvatskoj.

'Općina Gunja iskazala je potrebu za smještaj u tim naseljima za oko 3000 mještana. Mislim da bi u njima do povratka u svoje domoveukupno moglo biti smješteno oko 4000 ljudi iz Gunje, Račinovaca i Rajevog Sela', izjavio je Lucić novinarima.

Naglasio je kako lokacije kod Drenovaca i Račinovaca za gradnju kontenjnerskih naselja raspolažu svom potrebnom infrastrukturom.

Gradnju kontejnerskih naselja za smještaj osoba s područja Gunje, Račinovaca i Rajevog Sela jučer je najavio potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Kazao je da su u Vladi uvidjeli kako nije dugoročno rješenje držati ljude smještene po sportskim dvoranama i drugim lokacijama, već ih treba smjestiti što bliže kućama kako bi sudjelovli u obnovi svojih domova.

04.06.2014. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Emir
    05.06.2014. 02:14
    tko proizvodi te kontejnere?gdje se proizvode?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh