« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
POSKUPLJENJA

Eurosuper 95 najskuplji od listopada 2012. godine

Cijene benzinskih goriva za sada nisu mijenjali Tifon, Lukoil, Adria Oil te Konzum benz, dok su cijene dizelskih smanjili između četiri i pet lipa

Benzini poskupili treći tjedan za redom
Benzini poskupili treći tjedan za redom (FreeDigitalPhotos)
Više o

INA

,

Lukoil

,

Tifon

,

cijena goriva

,

Crodux

,

Petrol

,

Konzum benz

Treći tjedan zaredom poskupila su benzinska goriva, dok su dizelska ostala ista ili pak blago pojeftinila. U utorak su cijene benzinskih goriva na svojim postajama povećali Ina, Crodux derivati i Petrol.

Prema informacijama koje je prikupio portal cijenegoriva.info, cijena jedne litre najprodavanijeg goriva u Hrvatskoj, Eurosupera 95, na Ininim postajama sada stoji 10,91 kunu, što je poskupljenje od dvije lipe u odnosu na prošli tjedan. Cijena jedne litre Eurodizela kao i Eurodizel Classa na Ininim postajama nije se mijenjala i ostala je na 10,05 kuna, odnosno 10,15 kuna.

Cijene benzinskih goriva za sada nisu mijenjali Tifon, Lukoil, Adria Oil te Konzum benz, dok su cijene dizelskih smanjili između četiri i pet lipa.

Trenutne cijene Eurosupera 95 najviše su u posljednjih godinu i pol dana (od prve polovice listopada 2012. godine). Tada je jedna litra iznosila 11,10 kuna, a cijenu je određivalo Ministarstvo gospodarstva.

Isto tako, sadašnje cijene spomenute vrste goriva najviše su od kada je tržište liberalizirano sredinom veljače ove godine. Inače, najviša cijena Eurosupera 95 zabilježena je u drugoj polovici travnja 2012. kada je litra stajala 11,32 kune.

Točne cijene goriva mogu se pogledati na internetskom portalu cijenegoriva.info. Naime, jedino na portalu cijenegoriva.info korisnici mogu saznati trenutno važeće cijene goriva u Hrvatskoj te izračunati koliko će uštedjeti. Odabirom vrste te količine goriva mogu doznati koliko će uštedjeti. 

03.06.2014. 12:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh