« Svijet
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
BAUHAUS

Eurozastupnici podržali Novi europski Bauhaus

Eurozastupnici su u srijedu u Strasbourgu podržali projekt Novog europskog Bauhausa koji za cilj ima promicati kvalitetniju i "zeleniju" gradnju u EU-u

Europski parlamentarci
Europski parlamentarci (Arhiva)
Više o

EU

,

EK

,

eurozastupnici

,

EU zastupnici

,

Novi europski Bauhaus

Eurozastupnici su u srijedu u Strasbourgu podržali projekt Novog europskog Bauhausa koji za cilj ima promicati kvalitetniju i "zeleniju" gradnju u EU-u, te od Komisije zatražili da za taj program namijeni 500 milijuna eura.

Novi europski Bauhaus pokrenut je 2021. godine kao interdisciplinarni projekt kojem je cilj obnova i planska gradnja te stvaranje ugodnih, održivijih i energetski učinkovitijih prostora kroz spajanje kulture i umjetnosti sa znanošću i tehnologijom.

Zastupnici su na ovotjednoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu raspravljali, a potom i glasovali o izvješću o Novom europskom Bauhausu (NEB) i poziva države članice da implementiraju NEB u svoje nacionalne politike a Komisiju da "što je prije moguće iznese prijedlog da NEB postane novi samostalni program EU-a" i u višegodišnjem proračunskom okviru Unije osigura njegovo financiranje s 500 milijuna eura.

14.09.2022. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh