« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
EUROPSKA KOMISIJA

Europski parlament će pozvati zemlje članice da ratificiraju hrvatski pristupni ugovor

U tekstu se pozivaju preostale zemlje članice, koje još nisu ratificarale hrvatski pristupni ugovor, da to pravodobno učine

Uvijena poruka Sloveniji?
Uvijena poruka Sloveniji? (Arhiva)
Više o

Europska komisija

,

ratifikacija

,

pristupni ugovor s EU

,

nacrt izvješća

Članovi Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta u utorak će raspravljati o nacrtu izvješća u kojem se pozivaju zemlje članice koje još nisu ratificirale hrvatski pristupni ugovor da to učine na vrijeme kako bi Hrvatska ušla u EU 1. srpnja ove godine, kako je i predviđeno.

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku, češki socijaldemokrat Libor Rouček, sastavio je nacrt rezolucije o Sveobuhvatnom izvješću o monitoringu, o stanju pripremljenosti Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji, o kojem će u utorak raspravljati Odbor za vanjsku politiku Europskog parlamenta.

U tekstu se pozivaju preostale zemlje članice, koje još nisu ratificarale hrvatski pristupni ugovor, da to "pravodobno učine".

Također se poziva Hrvatska i njezini susjedi da "se aktivno uključe u rješavanje otvorenih bilateralnih prijepora" te podsjeća da se "pitanja bilateralne naravi ne smiju koristiti za ometanje integracijskog procesa sadašnjih ili budućih zemalja pristupnica".

21.01.2013. 19:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh