« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
OTVORENO DRUŠTVO

Europski muslimani izloženi rastućoj diskriminaciji

Europa treba ispuniti svoje obećanje o inkluzivnom, otvorenom društvu, poručuju iz Sorosevog Instituta Otvoreno društvo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Europska unija

,

George Soros

,

muslimani

,

Otvoreno društvo

,

vjerska diskriminacija

Muslimani su diljem Europe suočeni sa sve većom diskriminacijom i potrebne su hitne mjere na lokalnoj, nacionalnoj i na razini Europske unije da bi se rješio taj problem, stoji u izvješću objavljenom u utorak.

Institut Otvoreno društvo, privatna zaklada multimilijardera Georgea Sorosa, navodi da su brojni muslimani bili izloženi društvenoj i gospodarskoj diskriminaciji, unatoč tomu što su integrirani u gradove u kojima žive.

"Europa treba ispuniti svoje obećanje o inkluzivnom, otvorenom društvu. Nedavna zabrana gradnje minareta u Švicarskoj jasan je znak da su protumuslimanski osjećaji stvaran problem u Europi", rekla je Nazia Hussain, direktorica u Institutu.

U izvješću Instituta, utemeljenom na razgovorima s više od 2.000 osoba u 11 gradova u sedam zemalja - Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Danskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Švedskoj, navodi se da u Europskoj uniji živi između 15 i 20 milijuna muslimana, a prema očekivanjima taj bi se broj trebao udvostručiti do 2025. (hina/metro-portal)

15.12.2009. 18:42:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh