« Ekosfera
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
EKO

Europska noć šišmiša na Medvednici

Posjetitelji ZOO-a moći će od 18 do 22 sata sudjelovati u šišmišastičnim radionicama, igrama i edukativnim sadržajima

Šišmiši su ugrožena vrsta
Šišmiši su ugrožena vrsta (Shutterstock)
Više o

Park prirode Medvednica

,

europska noć šišmiša

Europska noć šišmiša obilježit će se 25. kolovoza u parku prirode Medvednica te u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Iz Javne ustanove parka prirode Medvednica pozivaju "sve prijatelje šišmiša i one koji će to tek postati" da im se pridruže u obilježavanju 16. Europske noći šišmiša iduću subotu od 11 do 18 sati kod planinarskog doma Glavica.

Posjet špilji Veternici, u kojoj je zabilježeno čak 14 vrsta šišmiša, bit će besplatan. Održat će se i radionice za djecu, a predstavnici Hrvatskog biospeleološkog društva (HBSD) i udruge za zaštitu šišmiša "Tragus" odgovarat će na sva pitanja o šišmišima. Iz zagrebačkog Zoološkog vrta za subotu, 25. kolovoza, najavljuju "pravi spektakl kao veliko finale Međunarodne godine šišmiša 2011. i 2012. koja se lagano približava svome kraju".

Posjetitelji ZOO-a moći će od 18 do 22 sata sudjelovati u šišmišastičnim radionicama, igrama i edukativnim sadržajima. Moći će izraditi vlastite odjevne kreacije inspirirane šišmišima, a posebna komisija odabrat će one najbolje i nagraditi njihovu kreativnost.

Za posjetitelje je pripremljen i Šišmiš-restoran, a sve što ih zanima o šišmišima moći će pitati stručnjake iz brojnih udruga i organizacija koji se bave njihovim istraživanjem i zaštitom.

19.08.2012. 13:45:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh