« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
WTF?!

Europska komisija pokreće sankcije, i Mimica je za

Unatoč umirujućim glasovima čelnika Hrvatske tijekom vikenda, sankcije nam ne ginu, makar se odnosile samo na usporavanje ulaska u Schengen

Mimica je
Mimica je "pošteno" glasao za sankcije (Arhiva)
Više o

Europska komisija

,

sankcije

,

Neven Mimica

,

Viviene Reding

,

članak 39.

Europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding u petak je, zajedno s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i povjerenikom Štefanom Fueleom, obavijestila čitav kolegij povjerenika o ozbiljnom kršenju europskog uhidbenog naloga u Hrvatskoj. Dobili su punu podršku za svoje buduće akcije u skladu s člankom 39., potvrdila je za tportal Mina Andreeva, glasnogovornica povjerenice Reding.

'Ako ne dođe do novog razvoja događaja u Hrvatskoj, koji bi opravdali ponovno razmatranje situacije, može se očekivati iminentno pokretanje procedure temeljem članka 39.', navela je Andreeva.

Kako se doznaje, Komisija će do srijede poslati pismo državama članicama kojim će ih obavijestiti da će protiv Hrvatske aktivirati članak 39. pristupnog ugovora, temeljem kojeg se mogu pokrenuti 'odgovarajuće mjere' na prijedlog Komisije uz konzultaciju sa zemljama članicama.

Države članice imat će na raspolaganju 10 dana po primitku pisma, tijekom kojih mogu i ne moraju dati svoje mišljenje o uvođenju sankcija Hrvatskoj.

16.09.2013. 15:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh