« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Europa pod snijegom, temperature ispod nule, promet u kaosu

Jutro je u većini britanskih gradova obilježio prometni kaos, a u automobilskim nesrećama poginule su dvije osobe

Snijeg u Ujedinjenom Kraljevstvu
Snijeg u Ujedinjenom Kraljevstvu (Getty Images)
Više o

nevrijeme

,

snijeg

,

Europa

Veći dio Europe u utorak su zahvatile niske temperature i sniježne padavine, osobito Veliku Britaniju gdje je snijeg zadnji put ovako rano zahvatio cijelu zemlju prije gotovo 17 godina, a ove ga je godine u nekim regijama palo dva do pet centimetara pa su stanovnici zemlje, nenaviknuti na takve zimske uvjete, pri odlasku na posao naišli na brojne probleme u prometu.

Snijeg u Njemačkoj

Jutro je u većini britanskih gradova obilježio prometni kaos, a u automobilskim nesrećama poginule su dvije osobe. Zračna luka blizu Edinburgha, od nedjelje se zatvarala nekoliko puta, za razliku od prvoga britanskog aerodroma Heathrowa koji je funkcionirao bez problema. Poremećaj je nastao i u željezničkom prometu. U nekim dijelovima zemlje umjesto željeznica prometovali su autobusi. U Škotskoj je željeznički promet prekinut na nekoliko mjesta, a većina škola bila je zatvorena. U nekim se dijelovima Britanije živa na termometru u noći na utorak spustila na 15 stupnjeva Celzijevih ispod nule.

Snijeg u Njemačkoj

I u Francuskoj su zabilježene vrlo niske temperature, primjerice, -15,3 stupnjeva Celzijevih u Orleansu, gdje je tako niska temperatura izmjerena davne 1946.

Sniježno vrijeme u Engleskoj

U Njemačkoj je u međunarodnoj frankfurtskoj luci u utorak zbog snijega i hladnoće otkazano više od dvije stotine letova. Uslijed poledice zabilježeno je i mnogo automobilskih nesreća, u kojima je bilo nekoliko poginulih i više ozlijeđenih. Niske temperature prouzročile su prometne poteškoće i u Poljskoj. U glavnome gradu te zemlje Varšavi od ponedjeljka je palo oko 30 cm snijega. U Italiji je osobito hladno na sjeveru, u planinskom dijelu zemlje. Ondje su se temperature spustile na - 10 stupnjeva u Valle d'Aosti te na -4 stupnja oko Bolzana. (hina/metro-portal)


30.11.2010. 19:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh