« Hrvatska
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
PLAVI TELEFON

EU projekt - ''Prve pri ruci 2''

Plavi telefon projekt „Prve pri ruci 2" provodi u partnerstvu s Područnom službom Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb

Novac ide pravoj ekipi...
Novac ide pravoj ekipi... (Arhiva)
Više o

Plavi telefon

,

Prve pri ruci

,

EU projekt

Udruga Plavi telefon, u utorak 20. prosinca 2022. u Zagrebu, je održala predstavljanje EU projekta „Prve pri ruci 2". Riječ je o EU projektu čiji je cilj zaposliti deset prethodno nezaposlenih žena koje će kroz šest mjeseci pomagati svojim starijim ili nemoćnim sugrađanima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, higijeni, socijalnoj integraciji te kroz druženje i razgovor.

Ovim projektom (koji je prijavljen na ESF poziv: Zaželi - program zapošljavanja žena - faza III.), Plavi telefon nastavlja provođenje aktivnosti s ciljem pružanja pomoći najosjetljivijim društvenim skupinama koje su u najvećem riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, a udruga iza sebe već ima jedan uspješno proveden „Zaželi" projekt.

Plavi telefon projekt „Prve pri ruci 2" provodi u partnerstvu s Područnom službom Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Zagreb.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 25.10.2022. s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, kao posredničkim tijelima prva i druge razine, a projekt traje do 25. lipnja 2023. godine (ukupno 8 mjeseci).

Ukupan iznos projekta i bespovratnih sredstava iznosi 493.200,00 HRK (65.458,89 EUR), od čeka je udio EU potpore 85% dok je preostalih 15% sufinancirano iz Državnog proračuna RH.

23.12.2022. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh