« Ekosfera
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
ZA ŠEST GODINA

EU parlament traži potpunu zabranu plasičnih vrećica

Europski parlament pozvao je na zabranu najopasnijih vrsta plastike i tankih plastičnih vrećica do 2020., u sklopu europske strategije za smanjenje plastičnog otpada u okolišu

Jesu li plastične vrećice već nepovratno zagadile Zemlju?
Jesu li plastične vrećice već nepovratno zagadile Zemlju? (Arhiva)
Više o

plastika

,

recikliranje

,

plastične vrećice

,

zabrana

Europski parlament zauzeo se u rezoluciji usvojenoj u utorak za uvođenje obvezujućih ciljeva za recikliranje plastičnog otpada državama članicama Europske unije, objavljeno je na stranicama Europskog parlamenta.

Ova je rezolucija usvojena u sklopu revizije EU politike o otpadu koja bi trebala biti završena u svibnju ove godine, no već se čuju glasovi lobista koji se protive ovakvim rezovima.

No, štetan utjecaj plastičnog otpada na okoliš i ljudsko zdravlje za sada je uspješno prevladao moćne korporacije, ali do kada, vidjet ćemo. 

Podsjećamo da je upravo reciklaža plastičnog otpada u Hrvatskoj izrodila brojne afere i dovela do uhićenja Vinka Mladinea, šefa Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojeg se sumnjiči za prevare vrijedne desetke milijuna kuna.

Zanimljivo je da niti jedan od kraljeva otpada u Hrvatskoj nije uz Mladinea završio na optuženičkoj klupi, osim Barbare Bešenić koja se zaigrala i crkvenim milijunima i upropastila sve. 

16.01.2014. 19:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    J.Lo
    30.01.2014. 21:05
    za 100% :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh