Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2014. 19:01:00
ZA ŠEST GODINA

EU parlament traži potpunu zabranu plasičnih vrećica

Europski parlament pozvao je na zabranu najopasnijih vrsta plastike i tankih plastičnih vrećica do 2020., u sklopu europske strategije za smanjenje plastičnog otpada u okolišu

Jesu li plastične vrećice već nepovratno zagadile Zemlju?
Jesu li plastične vrećice već nepovratno zagadile Zemlju? (Arhiva)

Europski parlament zauzeo se u rezoluciji usvojenoj u utorak za uvođenje obvezujućih ciljeva za recikliranje plastičnog otpada državama članicama Europske unije, objavljeno je na stranicama Europskog parlamenta.

Ova je rezolucija usvojena u sklopu revizije EU politike o otpadu koja bi trebala biti završena u svibnju ove godine, no već se čuju glasovi lobista koji se protive ovakvim rezovima.

No, štetan utjecaj plastičnog otpada na okoliš i ljudsko zdravlje za sada je uspješno prevladao moćne korporacije, ali do kada, vidjet ćemo. 

Podsjećamo da je upravo reciklaža plastičnog otpada u Hrvatskoj izrodila brojne afere i dovela do uhićenja Vinka Mladinea, šefa Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojeg se sumnjiči za prevare vrijedne desetke milijuna kuna.

Zanimljivo je da niti jedan od kraljeva otpada u Hrvatskoj nije uz Mladinea završio na optuženičkoj klupi, osim Barbare Bešenić koja se zaigrala i crkvenim milijunima i upropastila sve. 

16.01.2014. 19:01:00
http://metro-portal.hr/eu-parlament-trazi-potpunu-zabranu-plasicnih-vrecica/82755/