« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
IDEJE

EU odobrio njemački plan gradnje gigabitne mreže

EK odobrila je u petak 12 milijardi eura vrijedan plan njemačke vlade o gradnji nove telekomunikcijske infrastrukture koja će osigurati brži internet i time poduprijeti oporavak od posljedica pandemije

it tvrtka mre
it tvrtka mre (Arhiva)
Više o

Njemačka

,

mreža

,

gigabitna mreža

Nova mreža gradit će se državnim novcem kako bi se osigurao brži internet za kućanstva, tvrtke i javne institucije, uz brzinu od jednog gigabita po sekundi, bilježi EK.

Procjenjuje se da će savezna država za uspostavu mreže iz proračuna osigurati šest milijardi eura a ostalih šest milijardi činit će doprinosi saveznih zemalja i lokalnih vlasti pojedinačnim projektima.

Time se ukupni procijenjeni proračun za proširenje gigabitne mreže penje na 12 milijardi eura.

"Digitalna transformacija Europe ovisi o visokokvalitetnim mrežama", zaključila je u priopćenju povjerenica EU-a za tržišno natjecanje Margrethe Vestager.

"One su ključne za povezivanje regija u Europskoj uniji i podupiru konkurentnije i održivije socijalno-tržišno gospodarstvo", dodala je europska povjerenica.

Državna potpora gradnji mreže dovest će brži internet na ona područja na kojima ga ne osiguravaju privatni operateri, što je u skladu s europskim ciljevma o širokopojasnom internetskom povezivanju, stoji u priopćenju EK.

14.11.2020. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh