« Znanost
objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana
NOVOSTI

EPSON predstavlja nove robote SCARA

Dva nova robota GX SCARA tvrtke Epson te njezina intuitivna softverska rješenja RC+ Express i OPC UA for Robotics predvljena na izložbi automatica 2022

Novi roboti iz Epsona
Novi roboti iz Epsona (Epson)
Više o

roboti

,

Epson

,

SCARA

Epson, vodeći svjetski proizvođač robota SCARA, predstavio je svoju novu seriju robota GX-SCARA na izložbi automatica, proširujući svoju paletu iznimno kompaktnih modela koji su vodeći na tržištu i dizajnirani za brzinu i preciznost. Nova serija GX4 dostupna je u duljinama od 250, 300 i 350 mm, nosivosti do 4 kg, dok serija GX8 nudi nosivost do 8 kg u duljinama od 450, 550 i 650 mm. Serije SCARA GX4 i SCARA GX8 sadrže jedinstveni dizajn ruke iznimne čvrstoće koja stvara vrlo niske rezidualne vibracije te ima glatke pokrete prilikom pokretanja i zaustavljanja pri svim brzinama.

Epson ovim novim robotima proširuje svoj asortiman brzih i preciznih robota SCARA, osiguravajući svojim klijentima uvijek optimalan stroj za primjene u svim industrijama. Posjetitelji štanda tvrtke Epson na izložbi automatica mogli su vidjeti demonstraciju sposobnosti svakog od tih modela robota i primjere raznih primjena.

Na štandu je istaknut bio i novu posluživač dijelova IF240 i IF530 tvrtke Epson koji imaju i funkcije pročišćavanja. To je bio i prikaz nadolazećeg upravljačkog softvera RC+ koji podržava specifikacije OPC UA i integraciju funkcionalnosti Industrije 4.0 kao što je prediktivno održavanje robotskih sustava tvrtke Epson.

Epson se na izložbi automatica pridružio i partner MiniTec radi demonstracije kolaborativnih sustava automatizacije koji se koriste rješenjem SCARAFLEX.

Volker Spanier, voditelj proizvodnih rješenja za Epson EMEAR, objašnjava: „Zaista se radujemo izložbi automatica, to nam je prva prilika u dugo vremena da se ponovno sastanemo s klijentima licem u lice. Uz naše nove robote GX, pokazali smo i mnoga druga inovativna rješenja koja će našim klijentima omogućiti efikasnije i isplativije postavljanje proizvodnih i produkcijskih postrojenja te upravljanje njima."

Roboti GX4 i GX8 tvrtke Epson

Novi robot SCARA tvrtke Epson dizajniran je kako bi maksimalno povećao produktivnost, brzinu i preciznost u skučenim prostorima i idealan je za primjenu u širokom rasponu industrija, od sastavljanja automobilskih dijelova do doziranja i hranjenja. S obzirom na to da se mnogo zadataka sklapanja može se izvršiti samo s rukom okrenutom u jednom smjeru, serija GX4 je dizajnirana s rukom zakrivljenom ulijevo ili udesno. Novi asortiman možete vidjeti u akciji u sklopu demonstracije u kojoj se roboti natječu u raznim automatiziranim zadacima, uključujući simulaciju funkcije sata koja sadrži GX4 sa zakrivljenim dijelom ruke i GX8 u brzim pokretima podizanja i ispuštanja.

Nova verzija softvera RC+ za upravljanje robotima

Moderna industrijska automatizacija zahtjeva fleksibilne i prilagodljive primjene robota, ali programiranje i reprogramiranje sustava mogu biti dugotrajni zadaci koji troše mnogo resursa. Epson to rješava novom verzijom softvera Epson RC+ koji sadrži novo grafičko korisničko sučelje koje se jednostavno koristi te omogućuje brzu izradu i prilagodbu upravljačkih programa. Osim toga, podržava specifikacije OPC UA kako bi se funkcionalnost Industrije 4.0 mogla implementirati u sustave automatizacije tvrtke Epson.

31.07.2022. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh