Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2022. 15:01:00
NOVOSTI

EPSON predstavlja nove robote SCARA

Dva nova robota GX SCARA tvrtke Epson te njezina intuitivna softverska rješenja RC+ Express i OPC UA for Robotics predvljena na izložbi automatica 2022

Novi roboti iz Epsona
Novi roboti iz Epsona (Epson)

Epson, vodeći svjetski proizvođač robota SCARA, predstavio je svoju novu seriju robota GX-SCARA na izložbi automatica, proširujući svoju paletu iznimno kompaktnih modela koji su vodeći na tržištu i dizajnirani za brzinu i preciznost. Nova serija GX4 dostupna je u duljinama od 250, 300 i 350 mm, nosivosti do 4 kg, dok serija GX8 nudi nosivost do 8 kg u duljinama od 450, 550 i 650 mm. Serije SCARA GX4 i SCARA GX8 sadrže jedinstveni dizajn ruke iznimne čvrstoće koja stvara vrlo niske rezidualne vibracije te ima glatke pokrete prilikom pokretanja i zaustavljanja pri svim brzinama.

Epson ovim novim robotima proširuje svoj asortiman brzih i preciznih robota SCARA, osiguravajući svojim klijentima uvijek optimalan stroj za primjene u svim industrijama. Posjetitelji štanda tvrtke Epson na izložbi automatica mogli su vidjeti demonstraciju sposobnosti svakog od tih modela robota i primjere raznih primjena.

Na štandu je istaknut bio i novu posluživač dijelova IF240 i IF530 tvrtke Epson koji imaju i funkcije pročišćavanja. To je bio i prikaz nadolazećeg upravljačkog softvera RC+ koji podržava specifikacije OPC UA i integraciju funkcionalnosti Industrije 4.0 kao što je prediktivno održavanje robotskih sustava tvrtke Epson.

Epson se na izložbi automatica pridružio i partner MiniTec radi demonstracije kolaborativnih sustava automatizacije koji se koriste rješenjem SCARAFLEX.

Volker Spanier, voditelj proizvodnih rješenja za Epson EMEAR, objašnjava: „Zaista se radujemo izložbi automatica, to nam je prva prilika u dugo vremena da se ponovno sastanemo s klijentima licem u lice. Uz naše nove robote GX, pokazali smo i mnoga druga inovativna rješenja koja će našim klijentima omogućiti efikasnije i isplativije postavljanje proizvodnih i produkcijskih postrojenja te upravljanje njima."

Roboti GX4 i GX8 tvrtke Epson

Novi robot SCARA tvrtke Epson dizajniran je kako bi maksimalno povećao produktivnost, brzinu i preciznost u skučenim prostorima i idealan je za primjenu u širokom rasponu industrija, od sastavljanja automobilskih dijelova do doziranja i hranjenja. S obzirom na to da se mnogo zadataka sklapanja može se izvršiti samo s rukom okrenutom u jednom smjeru, serija GX4 je dizajnirana s rukom zakrivljenom ulijevo ili udesno. Novi asortiman možete vidjeti u akciji u sklopu demonstracije u kojoj se roboti natječu u raznim automatiziranim zadacima, uključujući simulaciju funkcije sata koja sadrži GX4 sa zakrivljenim dijelom ruke i GX8 u brzim pokretima podizanja i ispuštanja.

Nova verzija softvera RC+ za upravljanje robotima

Moderna industrijska automatizacija zahtjeva fleksibilne i prilagodljive primjene robota, ali programiranje i reprogramiranje sustava mogu biti dugotrajni zadaci koji troše mnogo resursa. Epson to rješava novom verzijom softvera Epson RC+ koji sadrži novo grafičko korisničko sučelje koje se jednostavno koristi te omogućuje brzu izradu i prilagodbu upravljačkih programa. Osim toga, podržava specifikacije OPC UA kako bi se funkcionalnost Industrije 4.0 mogla implementirati u sustave automatizacije tvrtke Epson.

31.07.2022. 15:01:00
http://metro-portal.hr/epson-predstavlja-nove-robote-scara/138723/