« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
APSOLUTNO NEZADOVOLJSTVO

Engleski i njemački navijači odlučili bojkotirati EURO

Velika udaljenost i preskupi smještaj obeshrabrio je engleske i njemačke navijače da u Ukraijni bodre svoje reprezentacije

Fotografija vijesti
Više o

Ukrajina

,

Njemačka

,

navijači

,

Engleska

,

Euro 2012.

Zbog velike udaljenosti i iznimno visokih cijena smještaja u Ukrajini na Europsko nogometno prvenstvo 2012. sprema se svega 20.000 njemačkih navijača, javlja Hina.

Prema podacima njemačkog veleposlanstva u Ukrajini ta bi brojka mogla biti i manja. "Ukrajina i nije tako blizu, a cijene smještaja nisu normalne. U kontaktu smo s agencijama i ne očekujemo više od 20.000 naših navijača u Ukrajini," kazao je njemački konzul u Donjecku Klaus Zillikens.

Njemačka će sve tri utakmice u skupini B igrati u Ukrajini. Protiv Portugala i Danske u Lvivu koji je 920 kilometara udaljen od Berlina, a protiv Nizozemske u Harkivu koji je od Berlina udaljen čak 1.800 km.

Zbog identičnih razloga u Ukrajinu će doputovati i rekordno maleni broj engleskih navijača. Prema podacima glasnogovornika Udruženja navijača (FSF) Kevina Milesa engleski navijači su ogorčeni 'pljačkom' ukrajinskih hotelijera.

"Cijene smještaja su sulude. U nekim hotelima cijene su skočile sa 50 na 500 eura. To je čista pljačka," žalio se Miles poručivši kako je za sada tek tri tisuće engleskih navijača rezerviralo smještaj i ulaznice za utakmice skupine u Ukrajini.

"U Portugalu je bilo možda i 100.000 engleskih navijača, sada će nas biti manje od 5.000," dodao je Miles.

Engleska će protiv Francuske i Ukrajine igrati u Donjecku, a protiv Švedske u Kijevu.

26.04.2012. 19:27:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh