« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
LOŠI REZULTATI

Guardiola potvrdio da napušta Barcelonu

"Sada kada smo ispali iz dva velika natjecanja, dobro je vrijeme za objavu. Razlog je jednostavan. Četiri godine, to svakog umori", objasnio je Pep Guardiola

Fotografija vijesti
Više o

Barcelona

,

Liga prvaka

,

Španjolska

,

odlazak trenera

,

Pepe Guardiola

Trener Barcelona Pep Guardiola odlazi na kraju sezone i neće obnoviti ugovor, izjavio je na konferenciji za novinare u petak predsjednik katalonskog kluba Sandro Roselli, javlja Hina.

"Pozvali smo vas kako bi vam službeno objavili da Pep Guardiola neće biti trener Barcelone i iduće sezone", kazao je Rosell. "Hvala ti za rad i za ljubav", dodao je obraćajući se Guardioli, koji mu je, kako pišu španjolski mediji, još u četvrtak rekao svoju odluku o odlasku.

Guardiola, koji želi "napuniti baterije" je izjavio: "Žao mi je zbog konfuzije u zadnjih par tjedana. Uvijek sam htio kratke ugovore jer su zahtjevi Barcelone tako veliki. Sada kada smo ispali iz dva velika natjecanja, dobro je vrijeme za objavu. Razlog je jednostavan. Četiri godine, to svakog umori. Novi trener će dati ono što ja više ne mogu", kazao je Guardiola.

Kako pišu španjolski mediji, Guardiola je igračima na jutarnjem treningu u petak objavio vijest da odlazi nakon što je momčad vodio četiri godine. "Dečki, odlazim iz Barcelone", kazao je Guardiola igračima.

Pep Guardiola (41) napušta katalonski klub nakon što ga je vodio četiri godine tijekom kojih je osvojio 13 naslova prvaka od čega dva naslova pobjednika Lige prvaka i tri naslova španjolskog prvaka, naslov pobjednika Europskog superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva, jedan naslov pobjednika Kupa kralja i tri Španjolskog superkupa.

Nakon eliminacije iz polufinala Lige prvaka u utorak misterij od budućnosti trenera Barcelone glavna je tema španjolskih medija i navijača katalonskog kluba.

"Odluka je donesena, ali nada živi i dalje". Gdje bi ti bilo bolje nego u Barci?", pita se "Sport", uz veliku fotografiju Guadiole kako sjedi sa spuštenom glavom i prekriženim rukama.

"Pep odlazi. Trener je donio odluku napustiti Barçu i to će reći igračima danas", dodaje "Mundo Deportivo".

Španjolski mediji kao moguće kandidate za klupu Barce navode trenera Athletica Bilbaoa Marcela Bielsu, bivšeg igrača katalonskog kluba Luisa Enriquea koji sada vodi Romu, Ernesta Valverdea koji je igrao za Barcu a trenirao klubove poput Bilbaoa, Espanyola i Villarreala, zatim Andrea Villasa-Boasa smijenjenog trenera Chelsea te izbornike Francuske i Španolske Laurenta Blanca i Vicentea del Bosquea.

27.04.2012. 14:54:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh