« Fun
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NOVA KARIJERA

Engleski bankar dao otkaz i postao vrač u Južnoafričkoj Republici

32-godišnji je bankar ostavio odijelo, laptop i blackberry i prošao zahtjevnu obuku za afričkog vrača

Fotografija vijesti
Više o

Južnoafrička Republika

,

Thomas Heathfield

,

vrač

Thomas Heathfield, između ostalog, nije spavao tri dana, svake noći u 2.30 sati je morao plesati pred plemenskim vođama i povraćati kozju krv kako bi uspješno prošao obuku za seoskog vrača. Također je morao spavati u grmu, nositi tradicionalnu odjeću i loviti životinje kako bi dokazao da je dovoljno snažan da postane iscjelitelj, kod mještana poznat kao sangoma.

Osim što je naučio lokalni Swazi jezik koji se govori u sjevernom dijelu Južnoafričke republike kako bi mogao razumijeti naredbe tijekom ceremoije, bankar je promijenio i ime i sada se zove Gogo Mndawe - to su mu ime nadjenuli suseljani iz provincije Mpumalanga. 

Prije no što je ustoličen za vrača, bio mu je zabranjen svaki kontakt s obitelji i prijateljima koji su mu bili velika podrška. Ceremoniji su prisustvovali i njegovi roditelji Ally i Brian Heathfield koji su za tu priliku doputovali na drugi kraj svijeta. 

Preobraćenik iz Maidenheada, koji je ranije savjetovao ugledne bankare, kazao je da je duhovno osvještenje ubrzalo njegovu odluku da napusti sve i upusti se u rigorozan proces.  

"Obuka je bila veoma teška, ali mi puno znači i drago mi je da sam ju prošao. Pronašao sam u sebi takvu snagu volje za koju nisam znao da postoji", kaže Heathfield.

Za rad sangoma se zanimao 10 godina, tijekom kojih je osjetio da je to njegov duhovni poziv.

"Ovo je zaista ogromna promjena od mog dosadašnjeg stila života. Neki će možda pomisliti da je ova odluka čudna zato što sam imao uspješan posao i dobar život, ali shvatio sam da me čeka nešto više. Sada živim u stvarnom svijetu. Pleme, ako žele piletinu za ručak, ubiju pile, a u Velikoj Britaniji bi morali otići u supermarket i kupiti ga", objašnjava Britanac.

02.07.2011. 09:52:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh