« Glazba
objavljeno prije 15 godina
histria festival

Elton John oduševio Arenu

Više od 8 tisuća zadovoljnih gledatelja uživalo u koncertu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Šebelić/CROPIX)
Više o

Histria festival

,

Elton John

Elton John, jedan od najuspješnijih britanskih pop glazbenika u povijesti, nastupio je sinoć u pulskoj Areni pred više od 8000 gledatelja i svojim koncertom ujedno otvorio ovogodišnje deseto jubilarno izdanje glazbeno-scenskog Histria festivala.

To je prvi put da je Elton John nastupio u Hrvatskoj. Taj pjevač, skladatelj i pijanist, koji je na sceni gotovo 50 godina, objavio je 35 albuma, ne računajući kompilacije i snimke nastupa u živo, prodao 200 milijuna primjeraka ploča, imao više od 50 pjesama među prvih 40 na top listama te čak sedam albuma koji su zaredom došli na prvo mjesto američke top liste.

Britanski glazbenik je dvosatni koncert u Puli održao s pratećim bendom, a između ostalog je izveo poznate pjesme "Sacrifice", "One", "Candle in the wind".

Inače Histria festival je trebao biti svečano otvoren u nedjelju 5. srpnja, ali je zbog odgode koncerta Josea Cure otvaranje odgođeno za večeras.

Uz koncert Eltona Johna ovogodišnji Histria festival prema najavi organizatora i donosi koncert Michaela Boltona koji će se održati 12. srpnja te Dina Merlina koji je najavljen za 21. kolovoza. Najavljene su između ostalog i dvije baletne predstave koje će u pulskoj Areni izvesti ruski balet "Imeperial Russian Ballet" i to Labuđe jezero 5. kolovoza te "Carmen" i "Bolero" 13. kolovoza.

09.07.2009. 06:30:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh