« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
dobra zabava

Drugi vikend Garden festivala

Zvijezde klupske glazbe Gilles Peterson i Henrik Schwarz ovog vikenga uživo na The Garden Festivalu

Fotografija vijesti
Više o

The Garden Festival

,

Gilles Peterson Garden

,

Henrik Schwarz

,

Dixon

Nakon prvog festivalskog vikenda na kojem su nastupili No Fakin, Faze Action, Norman Jay, Flevans, Crazy P i drugi, dani u ovom tjednu iskorišteni su za opuštanje i relaksaciju. Brojne svjetske medijske ekipe iskoristile su mirnije dane kako bi snimile televizijske i novinske priloge.

Britanski časopis ELLE je tako na party brodu Argonaughty, koji je za tu priliku krstario oko Kornata, snimio veliku reportažu u kojoj su gostovali mladi britanski dizajneri, a na stranicama magazina bi se trebala pojaviti već početkom jeseni. The Guardian, Ryanair Magazine i London Paper reportaže za svoje čitatelje upravo snimaju na lokaciji Festivala, dok će televizijska kuća ITV jednosatnu emisiju o THE GARDENU i Zadru snimiti u danima vikenda.

Zadarki THE GARDEN Festival četvrtu godinu zaredom svojim glazbenim programom potvrđuje status jednog od najkvalitetijih svjetskih glazbenih festivala. Tisuće gostiju koji su prošli vikend posjetili THE GARDEN Festivalsku arenu uvjerili su se kako Hrvatska osim mora i sunca svojim gostima iz cijelog svijeta ima za ponuditi i mnogo više.

Unatoč svjetskoj recesiji turistička zajednica grada Zadra bilježi porast broja gostiju što uvelike može zahvaliti i gostima THE GARDEN Festivala, koji u danima opuštanja i relaksacije u programu festivala odlaze i na izlete u unutrašnjost Hrvatske.

Drugi Festivalski vikend od 10. - 12. srpnja 2009. godine nudi glazbu izvrsnih svjetskih glazbenika uključujući DJ-e Gillesa Petersona, Grega Wilsona, Rainer Truebya, Dixona, Henrika Schwarza ali i zadarskog benda Postolar Tripper.

GILLES PETERSON

Zvijezda je britanskog Radio etera. DJ je britanskog Radio 1 i autor emisije Gilles Peterson Worldwide. Nije slučajno da se natječe sa Chrisom Moylesom za najveći promet na web stranici BBC-jevog Radija 1. Svi koji su ikad poslušali emisiju mogu svjedočiti o ogromnoj energiji, znanju i predanosti novoj glazbi koja mu pomaže da ujedini potpuno različite glazbene snage i stvori pozitivne vibracije. U svojoj bogatoj karijeri Gilles je surađivao sa grupom Jamiroquai, pjevačicom Erykah Badu ali i brojnim drugim glazbnicima. Uređivao je emisije na brojnim svjetkim klupskim Radio postajama od Japana, Nizozemske pa do BBC-evog Radio 1. Na THE GARDEN Festival dolazi prvi puta.

HENRIK SCHWARZ

Zvijezda je njemačke klupske scene. Njegovi su nastupi mjesecima unaprijed rasprodani. Baziran u južnom dijelu Njemačke u Bodenseeju, Henrik Schwarz je dugogodišnji veteran na njemačkoj deep house sceni. DJ-iranje je Henrikova prva ljubav kojom je početkom '90-tih izgradio ime na velikim događanjima. Želja za glazbenim razvojem motivirala je Henrika da se počne baviti produkcijom i uskoro je započeo s nastupima uživo. Danas nastupa po cijelom svijetu, ima devet godina iskustva u produkciji a njegova glazba ima mnogo obožavatelja od Jazzanove, Gilles Petersona do Sonar Kollectiva.

Uz njih u drugom festivalskom vikendu nastupaju i..

DIXON

DJ DIXON je kako sam kaže čovjek s misijom. Rođen u Berlinu prije 31 godinu, Steffen Berkhahn je prvenstveno house DJ. Remiksirao je glazbu izvođača kao što su Femi Kuti, Atjazz, Jazzanova, Attica Blues, Brooks, I-Cube, Georg Levin. Osim toga, direktor je vrlo uspješne izdavačke glazbene marke Innervisions koja je objavila albume Chateau Flight, Henrik Schwarza, Alex From Tokyo i Laurenta Garniera.

RAINER TRUEBY

Inovator, pionir, glazbeni znalac, trendseter, ovaj čovjek je iskusan u poslu i ne pokazuje znakove zaustavljanja. Bivši pripadnik međunarodno poznatog projekta - A Forest Mighty Black, selektor Glucklich kompilacija za Compost, ko-selektor na Talkin Jazz 3 sa Gilles Petersonom za Talkin Loud, prema njemačkom izdanju Playboya ima najbesmisleniju kolekciju ploča ikad, nastupa po cijelom svijetu i vodi svoju legendarnu klupsku večer Rootdown gdje je ugostio velike i dobre izvođačeuključujući Carla Craiga, Thea Parrisha, Gillesa Petersona, Laurenta Garniera, Dixona, i druge. Na THE ARDEN Festivalu gostuje od njegovog osnutka.

... i mnogi drugi.

THE GARDEN Festival održava se na lokaciji poluotoka Pinija u Petrčanima gdje gosti mogu plesati u THE GARDEN Festivalskoj areni, Tikki baru na plaži, klubu Barbarellas, ili pak na party brodu Argonaughty koji plovi zadarskim arhipelagom. Kako bi se gostima pružila i mogućnost za opuštanje nakon plesa, omišljen je relax prostor u kojem se pruža masaža, yoga ili jednostavno mentalna radionica opuštanja.

Organizatori THE GARDEN Festivala za domaću su publiku dali mogućnost kupnje dnevnih karata koje se mogu pronaći u THE GARDEN baru u Zadru te na samom ulazu u Festivalsku Arenu, poluotok Pinija, Petrčane.

 

10.07.2009. 10:18:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh