« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
nevolje slavnog homoseksualca

Elton John nije podoban za posvajanje

Ukrajinski ministar Jurij Pavlenko rekao je u ponedjeljak da britanski glazbenik Elton John ne može posvojiti 14-mjesečnog dječaka jer je prema važećem zakonu prestar i nije oženjen

(Wikipedia)
Više o

homoseksualni parovi

,

posvajanje djece

,

homoseksualni brakovi

,

Elton John

Elton John  je u subotu u sklopu dobrotvornog projekta obišao bolnicu za djecu zaraženu HIV-om u istočnoj Ukrajini. Tom je prilikom izjavio da on i njegov partner David Furnish žele posvojiti zaraženog dječaka Leva čiji su roditelji umrli od AIDS-a. John je 2005. stupio u brak sa svojim dugogodišnjim parterom Furnishem.

Pavlenko, ministar za obitelj, mladež i sport rekao je da prema ukrajinskim zakonima potencijalni posvajatelji moraju biti vjenčani, a Ukrajina ne priznaje homoseksualnu zajednicu kao bračnu zajednicu.

K tomu je britanski glazbenik i prestar jer sa svojih 62 godina ne ispunjava odredbu prema kojoj roditelj ne može biti stariji od 45 godina u odnosu na posvojeno dijete.

 „Stranci koji nisu u braku nemaju pravo na posvajanje djece, a razlikama u godinama ne smije biti veća od 45 godina. Zakon je jednak za sve: za predsjednike, za ministre, za Eltona Johna.", odlučan je Pavlenko.

 „Ne znam kako, ali dječak je osvojio moje i Davidovo srce. Bilo bi predivno da možemo zasnovati obitelj", rekao je Elton John.

Pavlenko je zahvalio glazbeniku za dobrotvorni rad u njegovoj zemlji i rekao kako se nada da će želja za posvajanjem Leva potaknuti Ukrajince na posvajanje djece sa zdravstvenim problemima, što je zasad rijetka pojava u toj zemlji. (Hina/ metro-portal)

14.09.2009. 17:47:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh