« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Kanye puk'o

Skandali na 26. dodjeli MTV-jevih video nagrada

Za najveći skandal u Radio City Music Hallu odgovoran je neuračunljivi reper Kanye West

(Wikipedia)
Više o

Kanye West

,

Beyoncé Knowles

,

MTV video nagrade

,

Taylor Swift

Problematični reper Kanye West zasjenio je i dobitnike i govor o Michaelu Jacksonu i skandal na crvenom tepihu (Shakira i Pink pojavile su se u istoj haljini). Ničim izazvan, usred govora zahvale 19-godišnje country-pop zvijezde Taylor Swift, koja je osvojila nagradu za najbolji ženski video spot za pjesmu You Belong With Me, popeo se na pozornicu, istrgnuo joj mikrofon iz ruke i rekao da je Beyoncein spot Single Ladies trebao dobiti nagradu.

"Taylor, jako sam sretan zbog tebe i dozvolit ću ti da završiš, ali Beyonce je snimila jedan od najboljih spotova svih vremena", ustvrdio je Kanye, dok je vidno potresena Taylor u šoku napustila pozornicu, praćena burnim pljeskom publike. Suvišno je reći da su Kanyea izviždali, a Beyonce je naprosto ostala u šoku.

West se nakon dodjele ispričao na blogu zbog svoje nepromišljenosti.
"Duboko se ispričavam Taylor Swift, njezinim obožavateljima i njezinoj mami. Razgovarao sam s njezinom mamom odmah poslije dodjele i rekla je isto što bi i moja mama rekla. Pogriješio sam što sam se popeo na pozornicu i ukrao njezin trenutak. Ona je jako talentirana ", napisao je reper u jednom od rijetkih trenutaka skrušenosti i pomirljivosti.

Hirovitom reperu ovo nije prvi izgred na MTV-jevoj dodjeli. Prije dvije godine prerezao si je žile jer je Britney Spears dobila čast da nastupa prva, a da ne zna gubiti dokazao je i nekontroliranim ispadima na dodjelama raznih nagrada.

No, da Taylor Swift, inače najprodavaniji izvođač u SAD-u ove godine izuzev Michaela Jacksona, ipak dobije svoj trenutak pobrinula se "dobra vila" Beyonce. Kada se popela na binu kako bi preuzela nagradu za videospot godine (Single Ladies), pozvala je Taylor da joj se pridruži i dovrši svoj pobjednički govor.

"Sjećam se kad sam osvojila svoju prvu MTV-jevu nagradu s pjesmom "Destiny's Child" i bio je to jedan od najuzbudljivijih trenutaka u mom životu pa želim da Taylor dođe i doživi svoj trenutak", rekla je Beyonce. Taylor joj se pridružila i zahvalila svim obožavateljima i ekipi koja je radila na spotu.

Među vrhunce večeri uvršteni su i nastupi Beyonce i Pink, dok je za najuvrnutiji izgled večeri zaslužna Lady GaGa koja je došla sa zlatnom maskom poput Fantoma iz opere preko lica i žapcem Kermitom iz Muppet Showa kao pratnjom da bi se, dok je primala nagradu za najboljeg debitanta, pojavila od glave do pete u crvenoj čipki. Njezin govor zahvale obilovao je psovkama, a završila ga je rekavši: "Hvala Bogu na gayjevima."

Osim glazbe, u fokusu večeri bio je i film, točnije nastavak "Sumraka" "Mladi mjesec". Na dodjeli je naime prikazan produženi foršpan za "Mladi mjesec", a predstavili su ga glavni protagonisti Robert Pattinson, Kristen Stewart i Taylor Lautner, a spektakl je završio prikazivanjem foršpana za dokumentarac o Jacksonovim pripremama za povratničke koncerte "This is It". Film će biti objavljen u listopadu.

Dobitnici:
Videospot godine: Beyonce Knowles - "Single Ladies (Put a Ring on It)"
Najbolji novi izvođač: Lady GaGa - "Poker Face"
Najbolji video muškog izvođača: T. I. featuring Rihanna - "Live Your Life"
Najbolji video ženskog izvođača: Taylor Swift - "You Belong with Me"
Najbolji hip hop video: Eminem - "We Made You"
Najbolji pop video: Britney Spears - "Womanizer"
Najbolji rock video: Green Day - "21 Guns"
"Breakthrough " video: Matt and Kim - "Lessons Learned"
Najbolji spot koji je trebao osvojiti nagradu: Beastie Boys - "Sabotage"
Najbolja režija: Marc Webb za  "21 Guns" Green Daya
Najbolja montaža: Jarrett Fijal za "Single Ladies (Put a Ring on It)" Beyonce Knowles
Najbolji specijalni efekti: Chimney Pot za "Paparazzi" Lady GaGe
Najbolja koreografija: Frank Gatson and JaQuel Knight za "Single Ladies (Put a Ring on It)" Beyonce Knowles
Najbolja kamera: Jonathan Sela za "21 Guns" Green Daya
Najbolji umjetnički direktor: Jason Hamilton za "Paparazzi" Lady GaGe

14.09.2009. 11:28:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh