« Spektakli
objavljeno prije 14 godina
BURNA ROMANSA

Elizabeth Taylor objavila pisma Richarda Burtona

Legendarna hollywoodska glumica objavila je po prvi put dijelove ljubavnih pisama Richarda Burtona, napisanih tijekom njihove burne, dvadeset godina duge romance

(Getty Images)
Više o

Elizabeth Taylor

,

Richard Burton

,

pisma

Pisma će se pojaviti u srpanjskom izdanju časopisa Vanity Fair, koji je u utorak objavio neke izvatke iz njih.

Taylor i Burton svoju su vezu počeli 1962. godine na snimanju "Kleopatre" u Rimu, u vrijeme kada su bili dvije najveće glumačke zvijezde na svijetu. Vezu je javno osudio Vatikan jer su oboje tada bili u braku.

Nakon razvoda tadašnjih brakova, Burton i Taylor su se vjenčali 1962. i ostali u braku do 1974. godine. Ponovo su se vjenčali godinu kasnije i opet razveli 1976., ali su vezu i dalje sporadično održavali.

"Ako me ostaviš, morat ću se ubiti", napisao je Burton u jednom pismu. "Nema života bez tebe".

"Volim te, i uvijek ću te voljeti", piše Burton u pismu nakon jedne od burnih svađa. "Vrati mi se što prije".

Posljednje pismo napisano je nekoliko dana prije Burtonove smrti u 58. godini od krvarenja u mozgu 1984. u Švicarskoj. Napisao je da je bio najsretniji u vrijeme kada su bili zajedno i zapitao "imaju li možda još jednu šansu". Tragično, Taylor je to pismo primila tek kada se vratila s njegova pogreba.

Pisma će u cijelosti, nakon Vanity Faira, biti objavljena i u posebnoj knjizi "Furios Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and Marriage of the Century". Sva osim ovog zadnjeg, koje će Elizabeth zauvijek zadržati samo za sebe. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 08:51:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh