« Knjiga
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
KNJIGE

Elin Cullhed EUFORIJA - roman o Silviji Plath

Pred nama je knjiga o Silviji Plath, u ovoj prozi ona je fiktivni lik, roman je pisan u prvom licu, donoseći nam kroz oči velike pjesnikinje priču o ženama i borbi da uz majčinstvo ostvaruju i svoje ambicije

Euforija
Euforija (Arhiva)
Više o

knjige

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Elin Cullhed

Nedavno je istaknuti nakladnik zagrebačka Fraktura objavila novi naslov u sjajnoj opremi , tvrdo ukoričenoj EUFORIJA - Roman o Silviji Plath, autorice Elin Culhed u prijevodu sa švedskog Lane Momirski, na nekih tristotinjak stranica.

Zanimljiva i izazovna proza o životu i sudbini poznate književnice Silvije Plath (s njom sam se davno susreo u prozi Pod staklenim zvonom i te se knjige i dan danas sjećam).

Pred nama je knjiga o Silviji Plath, u ovoj prozi ona je fiktivni lik, roman je pisan u prvom licu, donoseći nam kroz oči velike pjesnikinje priču o ženama i borbi da uz majčinstvo ostvaruju i svoje ambicije.

Pisati o književnicima koji su ostavili kapitalno djelo iza sebe, nikada nije lako i uvijek se pojavljuju stanovite zamjerke, no ovdje, u ovoj knjizi pjesnikinja živi svoj stvarni tegobni život.

U svakom slučaju knjiga za čitanje.

Piše: Miroslav Pelikan
22.03.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh