« Glazba
objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana
EXIT 2024

Eksplozivan start narednog izdanja EXIT festivala

Black Eyed Peas, Gucci Mane, Tom Morello, Carl Cox, i Bonobo predvode prva 24 imena za EXIT 2024

EXIT 2024
EXIT 2024 (Arhiva)
Više o

lineup

,

EXIT 2024.

EXIT festival upravo je predstavio prva 24 imena za svoje naredno izdanje, EXIT Starseeds, koje predvode pop-rap ikone i jedan od najuspješnijih glazbenih sastava svih vremena Black Eyed Peas, jedan od najinovativnijih gitarista svijeta i pokretačka snaga benda Rage Against the Machine Tom Morello i utemeljivač globalnog trap zvuka Gucci Mane! Na mts Dance Arenu stiže najpopularniji DJ svih vremena, za mnoge i sam simbol ove profesije - Carl Cox, a pridružuju mu se veliki Bonobo, berlinska DJ zvijezda i producent Klangkuenstler, Sama' Abdulhadi, Barry Can't Swim, Franky Wah i Mene! Na Tesla Universe pozornici nastupit će i vodeće umjetnice nove generacije, Kenya Grace i Iniko, popularni britanski sastav Rudimental, pop i soul senzacija John Newman, nezaustavljivi The Exploited, australski vizionar Dub FX, hitmakeri Willy William, Ian Asher i Steve Angello i vodeća regionalna senzacija Joker Out.

Poznata su i prva imena Visa Fusion pozornice - grčki sastav Villagers of Ioannina City i češki synth-pop bend Lakeside X, dok žestoki zvuk na Explosive pozornicu donose švicarski thrash metal sastav Coroner i Nemesis! EXIT Starseeds, pod sloganom Probudimo naše supermoći zajedno, bit će održan od 10. do 14. srpnja, uz nulti dan rezerviran za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe pozornici.

Na EXIT po prvi put stižu pop-rap ikone Black Eyed Peas, koji s neverojatnih 80 milijuna prodanih albuma predstavljaju jedan od najuspješnijih bendova svih vremena! Sa svojom bogatom kolekcijom platinumskih albuma uhvatili su čak 59 najprestižnijih nagrada, od kojih šest Grammyja, osam American Music Awardsa i dvije Billboard nagrade. Tvorci neprolaznih R&B, hip hop i plesnih himni, poput My Humps" i Pump It", singlovaI Gotta Feeling" i Boom Boom Pow" kojima su se upisali u povijest kao jedni od malobrojnih izvođača koji su istovremeno zauzeli prvo i drugo mjesto Billboard Hot 100 liste, ali i hitova novijeg datuma među kojima su Girl Like Me" i Don't You Worry" sa Shakirom, zacementirali su svoj status izvanvremenskih svjetskih zvijezda.

Po prvi put s Petrovaradinske tvrđave zagrmjet će rifovi kultne Killing in the Name", direktno od Toma Morella, koosnivača i glavnog autora većine albuma Rage Against the Machine! Jedan od najinovativnijih gitarista današnjice tijekom bogate karijere okuplja impresivan niz suradnika kao što su RZA i GZA ispred Wu-Tang Clana, The Prodigy, Bruce Springsteen, Eddie Vedder, Bring Me the Horizon i Chris Stapelton. Nizom suradnji pokazuje široku žanrovsku raznovrsnost, dok nekonvencionalnim tehnikama sviranja, jedinstvenim glazbenim izrazom i karakterističnim korištenjem efekata stvara svoj vlastiti jezik, kombinirajući rock, rap i elektroničke elemente.

Na glavnu Tesla Universe pozornicu stiže i neprikosnoveni Gucci Mane, jedan od ključnih aktera koji je trap učinio planetarno dominantnim glazbenim pravcem današnjice. Vojska njegovih fanova broji preko četrdeset milijuna pratilaca na društvenim mrežama, dok se streamovi njegovih pjesama broje u desetinama milijardi! Album Everybody Looking" i singl Black Beatles" osvojili su vrhove Billboard lista, a njegov utjecaj među najvećim svjetskim zvijezdama mjerljiv je i suradnjama s velikanima kao što su The Weeknd, Drake, Lil Wayne, Chris Brown, Selena Gomez, Mariah Carey, Usher, Bruno Mars i niz drugih.

Ovdje moraš puštati muziku direktno iz duše, biti ono što jesi i to je zaista posebno kod Exita!" - rekao je svojevremeno Carl Cox, po mnogima najveći DJ svih vremena, simbol ove profesije i kralj elektroničke scene, koji se nakon pet godina vraća na mts Dance Arenu s trosatnim setom! Njegova završnica na mts Dance Areni 2009. i nastup desetljeće kasnije ostali su upamćeni kao jedni od najupečatljivijih događaja u povijesti elektroničke scene, a sljedeće godine, prvog festivalskog dana, ova živa ikona za miks pultom još jednom stiže pred „najeksplozivniju publiku", kako ju je osobno nazvao u jednom od brojnih intervjua u kojima je govorio o Exitu!

Na zahtjev mnogobrojnih fanova, u Srbiju premijerno dolazi Bonobo, maestro kombiniranja različitih glazbenih pravaca i headliner najvećih svjetskih festivala! Iza sebe ima čak pet Grammy nominacija, od čega su dvije samo ove godine, može se pohvaliti nastupom pred dva milijuna ljudi u okviru Migration" turneje 2017. godine, a istoimeni LP osvojio je vrh Billboardove liste najboljih dance albuma. Na mts Dance Areni nastupit će i britanski producent i DJ Barry Can't Swim, prvog festivalskog dana duh najboljeg berlinskog klabinga donosi KlangKuenstler, a sjajne setove isporučit će i Sama' Abdulhadi, Franky Wah i Mene.

Na glavnu pozornicu stižu i vodeće umjetnice nove generacije, Kenya Grace i Iniko, energični kolektiv Rudimental, koji se popeo na sam vrh svjetske scene hit singlovima Feel The Love" iWaiting All Night", kao i britanska pop i soul senzacija „teška" više od dvije milijarde streamova John Newman. Žestoki gitarski zvuk na Tesla Universe pozornici pojačava nezaustavljivi The Exploited, a pridružuje se i australski vizionar Dub FX. Za najveće plesne hitove bit će zaduženi Willy William, Ian Asher i Steve Angello, dok pojačanje donosi i vodeća regionalna senzacija Joker Out!

Na Exitovo multižanrovsko raskrižje, kultnu Visa Fusion pozornicu, stižu grčki rock sastav Villagers of Ioannina City i češki synth-pop bend Lakeside X, dok je najžešći zvuk tradicionalno rezerviran za Explosive pozornicu, čija su prva imena švicarski trash metal bend Coroner i ženski death metal sastav Nemesis.

Naredno izdanje EXIT festivala, s temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno", bit će održano od 10. do 14. srpnja 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan rezerviran za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe pozornici.

Četverodnevne ulaznice po promo cijeni od 64 eura i uz uštedu od 50% dostupne su na siteu EXIT festivala, kao i na Entrio.hr.

30.12.2023. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh