« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
TERORIZAM U RUSIJI

Eksplozije uzdrmale Moskvu, MVPEI zasad nema podataka o Hrvatima

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatsko veleposlanstvo u Moskvi prikuplja informacija i u stalnom je kontaktu s nadležnim ruskim organima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Twitter)
Više o

Rusija

,

terorizam

,

FSB

,

MVPEI

,

metro

,

eksplozije Moskva

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija za sada nema podataka o tome ima li u dvjema eksplozijama u moskovskoj podzemnoj željeznici ozlijeđenih ili poginulih hrvatskih državljana, saznaje Hina iz MVPEI-a.

Hrvatsko veleposlanstvo u Moskvi prikuplja informacija i u stalnom je kontaktu s nadležnim ruskim organima, prema MVPEI-u. Hrvatsko veleposlanstvo u Moskvi u neposrednoj je blizini jedne od stanica podzemne željeznice u kojoj je eksplodirala bomba.

Prema riječima gradonačelnika Moskve i službe za odnose s javnošću Ruske savezne službe sigurnosti (FSB), samoubilačke napade u moskovskoj podzemnoj željeznici izvršile su žene. "Prema prvim informacijama, dvije eksplozije izvršile su žene samoubojice", prema priopćenju. U napadima u Moskvi, najtežima u Rusiji u posljednjih šest godina, poginulo je najmanje 35 osoba, a četrdesetak ih je ozlijeđeno, prema posljednjim podacima.

Prva eksplozija dogodila se oko 8 sati po lokalnom vremenu na postaji podzemne željeznice Lubjanka, a druga eksplozija dogodila se 45 minuta kasnije u obližnjoj postaji Park Kulturi, i u njoj je poginulo najmanje 12 ljudi, navodi RIA. Ozlijeđeni su evakuirani helikopterom. Središte Moskve je u potpunom zastoju.

Posljednji teroristički napad u moskovskoj podzemnoj željeznici dogodio se u veljači 2004. kad je čečenski napadač samoubojica raznio sebe i još 40 putnika. Postaja Lubjanka smještena je odmah do sjedišta Ruske savezne službe sigurnosti (FSB). (hina/metro-portal)

29.03.2010. 11:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh