« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
BOMBE

Eksplozije u Rimu, hrvatsko veleposlanstvo podiglo mjere sigurnosti

Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za eksplozije u rimskim veleposlanstvima

Rim
Rim (Wikipedia)
Više o

Rim

,

teroristički napad

,

eksplozije

Nakon eksplozije u veleposlanstvu Švicarske u Rimu pri čemu je u četvrtak jedna osoba teže ozlijeđena, nova se eksplozija nešto kasnije dogodila u veleposlanstvu Čilea u središtu glavnoga grada Italije i ozlijedila također jednu osobu, javile su agencije no još nitko nije preuzeo odgovornost za te napade.

Agencije su prenijele i vijest da je sumnjiv paket pronađen u veleposlanstvu Ukrajine u Rimu, no "zasad ništa opasno nije pronađeno", piše Reuters. U eksploziji bombe u središtu Rima u ulici Veneto jedna je osoba ozlijeđena, prenijela je talijanska agencija ANSA o napadu na čileansko veleposlanstvo bez točnijih podataka o kakvoj se ozljedi radi.

Talijanska policija je priopćila kako policija pregleda sva veleposlanstva u Rimu nakon eksplozija u švicarskom i čileanskom, javlja Reuters. Muškarac, koji je otvorio paket u švicarskom veleposlanstvu zadobio je pri eksploziji teške ozljede obiju ruka i prebačen je u bolnicu, javile su agencije.

Eksplozije u diplomatskim predstavništvima u Italiji dogodile su se dva dana pošto je u praznome vlaku podzemne željeznice u Rimu u utorak bila pronađena sumnjiva naprava koju je policija pregledala i utvrdila da nije sadržala eksploziv. Talijanski premijer Silvio Berlusconi trebao bi sa svojim ministrom unutarnjih poslova Robertom Maronijem održati hitan sastanak zbog ovih napada, piše agencija dpa pozivajući se na talijanske medije.

Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za eksplozije u veleposlanstvima, piše agencija AFP. No prema internetskom izdanju dnevnika Corriere della Sera jedan od glavnih tragova vodi prema "anarhističkim krugovima ekološko-terorističkog pokreta", a drugi prema "skupinanma pobunjenih anarhista".

MVPEI: podignute mjere sigurnosti u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH izvijestilo je u četvrtak da su po zaprimanju informacija o eksplozijama u prostorijama švicarskog i čileanskog veleposlanstva u Rimu, podignute mjere sigurnosti u hrvatskom veleposlanstvu u tom gradu.

"Odmah po zaprimanju informacija o eksplozijama u prostorijama švicarskog, a potom i čileanskog veleposlanstva u Rimu, podignute su mjere sigurnosti u veleposlanstvu Republike Hrvatske u tom gradu", doznaje se u MVPEI-u.

Djelatnici hrvatskog veleposlanstva upozoreni su na potrebu detaljnijeg pregleda pristiglih pošiljaka te pojačanog praćenja situacije, kaže MVPEI-u koji je u stalnom kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom te će se po potrebi poduzeti i druge mjere.(hina/metro-portal)

23.12.2010. 17:42:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    joe
    23.12.2010. 18:22
    Sve je poludilo zalosno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh