« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
CONNECTICUT

Eksplozija u termoelektrani usmrtila najmanje dvije osobe

Vatrogasni i policijski službenici u Middletownu kazali su da ima "masu žrtava", a mediji javljaju da se eksplozija osjetila u krugu od 25 km

(Screenshot)
Više o

eksplozija

,

termoelektrana

,

Middletown

,

Connecticut

Najmanje dvoje ljudi poginulo je u nedjelju u snažnoj eksploziji plina u termoelektrani kod grada Middletowna, u američkoj saveznoj državi Connecticut, objavila je policija.

Za dvije osobe je potvrđeno da su poginule u eksploziji u termoelektrani Kleen, izjavio je policijski narednik Chuck Jacobucci. Vlasti očekuju da će broj stradalih rasti, budući da još tragaju za ljudima.

Više od 100 vozila hitnih službi, uključujući vatrogasce, policiju i hitnu pomoć, nalazi se na mjestu nesreće a nad elektranom se diže gusti crni dim, izvijestila je lokalna TV postaja WTNH-TV, a prenosi CNN.

Bolnica Middlesex u Middletownu, oko 25 km od grada Hartforda, objavila je da prima pacijente od eksplozije, koja se dogodila oko 11:30 sati po lokalnom vremenu.

WTNH-TV je izvjestila da su kuće u blizini elektrane oštećene od eksplozije. TV postaja je izvijestila da se eksplozija osjetila u gradovima udaljenim 25 kilometara od Middletowna.

Generalni direktor termoelektrane Kleen, Gordon Holk, potvrdio je da u eksploziji ima stradalih, ali nije bio siguran koliko. Vatrogasni i policijski službenici u Middletownu kazali su da ima "masu žrtava", no druge pojedinosti nisu bile odmah dostupne.

Kleen je termo-elektrane na plin snage 620-megavata. (hina/metro-portal)

07.02.2010. 20:48:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh