« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
filmski zaplet

Eksplodirao spremnik s uzorcima svinjske gripe u švicarskom vlaku

Razvoj događaja oko svinjske gripe podgrijava teorije da se radi o planiranoj akciji

Više o

svinjska gripa

,

H1N1

,

svinjska gripa u Švicarskoj

Spremnik za transport uzoraka virusa svinjske gripe eksplodirao je u švicarskom vlaku, priopćile su utrorak vlasti istaknuvši da nema opasnosti za ljude.

Spremnik napunjen suhim ledom i uzorcima virusa svinjske gripe H1N1 trebao je biti dostavljen u švicarski Nacionalni centar za gripu u Ženevi, a eksplodirao je u ponedjeljak navečer u vlaku.

Zaposlenik laboratorija uzeo je uzorke u Zuerichu kako bi ih dostavio vlakom u Ženevu, ali je paket eksplodirao nedaleko Fribourga i Lausannea nakon otapanja suhog leda koji je pogrešno postavljen u spremniku što je izazvalo rast tlaka.

Dvije osobe su lakše ozlijeđene, priopćila je policija, ali su vlasti istaknule da nema opasnosti za ljude budući da to nije bio mutirani virus za koji se vjeruje da je prouzročio do 149 smrtnih slučajeva u Meksiku.

Vlak je zaustavljen na nekoliko sati, a zdravstveno stanje 61 putnika iz vagona u kojemu se dogodila eksplozija pratit će se sve dok se u potpunosti ne isključi mogućnost zaraze, navodi policija.

28.04.2009. 10:48:30
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dancica
    28.04.2009. 11:11
    ovo je već zaista sumnjivo. svako malo raste prodaja tamiflua.. prvo ptičja, pa sad svinjska, i to uvijek u trećim zemljama. samo bedak ne bi shvatio koliko je ovo prozirno.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh