« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
KONCERTI

Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona uskoro u &TD-u

Eksperimentalni ansambl na rezidenciji okuplja različite članove, aktivne sudionike eksperimentalne i improvizatorske glazbene scene, ali i šire suvremene glazbene scene

Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona
Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona (Kultura promjene)
Više o

Teatar &TD

,

Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona

,

Pete Harden

I ove godine nastavljamo rezidencijalni projekt nazvan Eksperimentalni ansambl, kao svojevrsni nastavak na prošlogodišnji kojega je umjetnički vodio skladatelj i saksofonist Gordan Tudor.

Eksperimentalni ansambl na rezidenciji okuplja različite članove, aktivne sudionike eksperimentalne i improvizatorske glazbene scene, ali i šire suvremene glazbene scene. Kroz proces zajedničkog rada oni  istražuju mogućnosti međusobnih zvukovnih korelacija i stvaraju novi, po instrumentariju, po različitim glazbeničkim iskustvima članova, ali i po načinu rada, vrlo specifičan ansambl. Članovi ovogodišnjeg ansambla su Kaja Farszky (udaraljke), Bojan Gagić (elektronika),Pete Harden (gitarist i umjetničko vodstvo), Ivan Kovačić (saksofon i sintesajzeri), Eda Rimanić (flauta) i Alen Sinkauz (bas gitara).

Šestero talentiranih pojedinaca različitih iskustava, znanja i glazbenih izričaja, ali zajedničke strasti za suvremenom glazbom te nesputane potrebe za otkrivanjem novih zvukovnosti, okuplja se na jednotjednoj rezidenciji u Muzičkom salonu,. Na koji će način njihova kreativna energija biti objedinjena u zajednički glazbeni jezik možete čuti na završnom koncertu rezidencije, u utorak, 4. studenog, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 21 sat.

Ovogodišnji gostujući voditelj je nizozemski skladatelj i gitarist Pete Harden, inače i umjetničkivoditelj iznimnog nizozemskog ansambla Klang.

Harden je cijenjen i prepoznat ponajviše zbog svog posvećenog bavljenja suvremenim repertoarom, suradnji s mladim skladateljima te izvođenja i sudjelovanja u odvažnim i beskompormisnim projektima, kao i po svojoj jedinstvenoj, ali svestranoj instrumentaciji koja privlači sve više skladatelja.

30.10.2014. 12:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh