« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
DEMOKRACIJA

Egipat: Referendum o promjenama ustava u ožujku, izbori u lipnju

Konačan datum izbora vijeće tek mora utvrditi, ali je jasno da vlast mora biti uspostavljena u narednih šest mjeseci

Egipat
Egipat (Wikipedia)
Više o

Egipat

,

Egipat revolucija

Član Koalicije egipatske mladeži Zyad El-Elaily, potvrdio je za Reuters da će egipatski vojni čelnici organozirati 19. ožujka referendum o promjenama ustava, parlamentarne izbore u lipnju, a predsjedničke šest tjedana kasnije, prenosi Hina.

El-Elaily je kazao da je takve informacije dobio na sastanku Koalicije, koja je sudjelovala u svrgavanju predsjednika Hosnia Mubaraka, s tri člana vladajućeg Vrhovnog savjeta oružanih snaga u nedjelju.

"Savjet nas je izvijestio da će se referendum o ustavnim promjenama održati 19. ožujka, a izbori za narodnu skupštinu u lipnju", kazao je El-Elaily. Dodao je da će se predsjednički izbori održati mjesec i pol kasnije.

Konačan datum izbora vijeće tek mora utvrditi, kazao je El-Elaily, ističući da je Savjet zauzeo čvrsto uvjerenje da civilna vlast mora biti uspostavljena u narednih šest mjeseci te da se taj rok ne smije produžiti.

Vojni savjet, kojemu je bivši predsjednik Mubarak predao vlast, izvijestio je 13. veljače da će zemlju voditi idućih šest mjeseci dok se ne provedu ustavne promjene i održe novi predsjednički i parlamentarni izbori.

01.03.2011. 08:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh