« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
LIGA PRVAKA

Eduardo ponovno zabio Arsenalu

Šahtar je na svom terenu pobijedio Arsenal, a golove za domaćine zabili su Čigrinski i Eduardo

Eduardo da Silva
Eduardo da Silva (Getty Images)
Više o

Eduardo da Silva

,

Arsenal

,

Liga prvaka

,

Šahtar

Hrvatski nogometnu reprezentativac Eduardo Alves da Silva postigao je pobjednički pogodak za Šahtar iz Donecka za 2-1 (2-1) pobjedu protiv Arsenala u susretu 4. kola skupine H Lige prvaka, a asistent za taj pogodak bio je drugi naš reprezentativac u redovima Šahtara Darijo Srna.

U posljednjoj minuti prvoga poluvremena Srna je na desnom krilu oduzeo loptu Clichyju, utrčao u kazneni prostor, te potom psolao prizemnu loptu na 10-ak metara od gola gdje je natrčao Eduardo i preciznim udarcem svladao Fabianskog.

Eduardo je bio strijelac za Šahtar protiv Arsenala i prije dva tjedna u Londonu, ali tada je samo smanjio na konačnih 5-1.

Inače, poveo je Arsenal golom Thea Walcotta (10), a na 1-1 izjednačio je Dmitro Čigrinski (28). Nakon četiri kola Arsenal i Šahtar imaju po devet bodova.

U srijedu su dva kluba osigurala plasman u osmini finala zadržavši stopostotni učinak, Bayern u skupini E i Chelsea u skupini F.

Bayern je s visokih 4-0 svladao rumunjski CFR iz Cluja, trostruki strijelac bio je Mario Gomez (12, 24, 71), a četvrti gol postigao je Thomas Mueller (90). Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić igrao je svih 90 minuta za Bayern.

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu sa 4-1 svladao Spartak iz Moskve. Strijelci za Chelsea bili su Nicolas Anelka (49), Didier Drogba (62-11m) i Branislav Ivanović (66, 90+2), dok je pogodak za Spartak postigao Nikita Baženov (86).(hina/metro-portal)

03.11.2010. 23:52:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh