« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
englezi uporni

Eduardo je glumac! Simulirao je pad.

John terry, branič engleske reprezentacije, provocira izjavama o Duduovom jedanaestercu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Eduardo da Silva simulirao pad

,

Dudu iznudio jedanaesterac

,

Duduovo simuliranje

,

John Terry provocira

,

Duduova suspenzija

Uoči međusobne utakmice između Engleske i Hrvatske na Wembleyju (9. rujna) u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici branič "Gordog Albiona" John Terry dolio je ulja na vatru.

Terry je naime izrekao svoj stav o spornom trenutku u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka između Arsenala i Celtica u kojoj je hrvatski reprezentativac Eduardo "simulirao" jedanaesterac, radi čega ga je UEFA kaznila s dvije utakmice zabrane nastupa.

"Mislim da je Eduardo simulirao. Mislim da smo svi to mogli vidjeti i to je razočaravajuće jer je Arsenal kvalitetna momčad i mislim da im takve stvari ne trebaju", rekao je Terry, koji smatra da engleski igrači nikad ne simuliraju prekršaje i ne padaju bez razloga.

"Simuliranje je nešto što engleski igrači ne prakticiraju. Ponekad smo mi preiskreni. U Premier ligi engleski igrači čak i uz kontakt pokušavaju ostati na nogama i zabiti iz prilike", objašnjava Terry.Terry je potom kategorički odbacio i tezu da su engleski igrači namjerno ozlijedili hrvatske igrače uoči važnih kvalifikacijskih dvoboja. Podsjetimo, prošle je godine Martin Taylor slomio nogu Eduardu, dok je prošlog vikenda Lee Bowyer isto učinio Luki Modriću.

Slučajnost ili?

"To nije način na koji mi igramo. Mi smo vrlo iskrena nacija i liga u kojoj igramo jako je poštena. Ako neki igrač u djeliću mozga ima namjeru nekoga ozlijediti, onda ne bi smio igrati nogomet. Engleski igrači samo žele igrati. Nema simuliranja i nema pokušaja ozljeđivanja ključnih suparničkih igrača. Nama je na pameti samo igra i pobjeda".

Terry je tada dodao da se igra njegovog kluba Chelsea morala prilagoditi načinu igranja u Europi; navodno su im znali biti suđeni prekršaji, kojih po njegovom mišljenju nije bilo.

"Odmah kada vidite listu igrača suparničke momčadi znate s kim morate biti posebno oprezni. Ali mogu reći da u engleskoj reprezentaciji takvih igrača nema. Ponosni smo na ugled kakav su stekli engleski igrači. Nikad ne ulazimo u utakmicu s uputama izbornika da pokušamo iznuditi faulove u blizini kaznenog prostora, to nije u našem mentalitetu".

Valja spomenuti da i Chelsea ima svoje "padače". Revni pratitelji nogometa sjetit će se bjelokošćanskog napadač Didiera Drogbe.

"Didier je briljantan igrač i obožavamo ga. On je velik i jaki momak, ali ponekad se i njega zna srušiti. Ponekad je znao ostati ležati malo predugo na travnjaku nakon starta. Ali razgovarali smo s njim u momčadi i nakon toga se definitivno promijenio na bolje".

Na kraju je svoj komentar o simulaciji u kaznenom prostoru dao i engleski izbornik Fabio Capello:

"U mojim momčadima igrači su ponekad simulirali, ali naravno da je to meni smetalo. Ne volim simuliranje i rekao sam to svim svojim igračima. To je moje mišljenje, ali igrači su na travnjaku i oni su ti koji odlučuju hoće li pasti ili ne, ne mogu ja odlučivati umjesto njih".

"Preferiram one igrače koji igraju pošteno, ali u utakmici će neki ponekad pokušati iskoristiti situaciju i simulirati. Gledao sam puno utakmica ovdje u Engleskoj i nisam vodio puno igrača koji simuliraju jer navijači to ne vole i zvižde svakome tko to pokuša", izjavio je Capello.

05.09.2009. 12:11:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh