« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Imperativ pobjede

Hrvatska večeras igra za ključna tri boda

Izbornik Slaven Bilić utakmicu protiv Bjelorusije na Maksimiru proglasio je najvažnijom u ovom ciklusu kvalifikacija.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)

Iako je Hrvatska prije tri tjedna u Minsku uvjerljivo pobijedila četvrtoplasiranu momčad skupine, za takav se scenarij na domaćem terenu tek treba izboriti.

Bez ozljeđenog Luke Modrića s jedne te Hleba i Kutuzova s druge strane, navijači mogu očekivati borbenost obiju ekipa na najvišoj razini pošto je do kraja kvalifikacija ostalo tek nekoliko utakmica.

Uz dužno poštovanje prema suparniku, izbornik je najavio da će se i u večerašnjoj utakmici osloniti na uobičajenu taktiku: „Tko god bio na drugoj strani, osim možda Andore, mi činimo isto - branimo se kao grupa od 10 igrača i napadamo u svojem prepoznatljivom rasporedu."

Zbog mogućnosti kiše, izborniku glavobolju zadaje maksimirski travnjak koji se još nije oporavio od koncerta grupe U2, iako vjeruje da je ekipa koja brine o terenu učinila sve kako bi on izdržao 90 minuta u visokom ritmu: "Zabrinuo sam se ugledavši onu podlogu na kojoj je Dinamo igrao s Heartsom, ali direktor stadiona Sakoman uvjerava me da će travnjak biti jednako dobar kao i prije koncerta."

Kapetan Darijo Srna naglasio je kako Hrvatska u utakmicu mora ući mirno te da pred domaćom publikom ne smije podlegnuti imperativu pobjede. „Događalo se da postanemo nervozni i izgubimo glavu ako do 20 minute ne postignemo željeni rezultat pa je važno da ostanemo koncentrirani do posljednjeg sučevog zvižduka", rekao je kapetan uz napomenu da će momčad večeras igrati i za Modrića, Pletikosu i Prosinečkog koje želi što prije vidjeti u krugu reprezentativaca".

U lov na ključne bodove za nastup u Južnoj Africi, izabranici Slavena Bilića krenuti će u 20 sati i 30 minuta, a sudit će Konrad Plautz iz Austrije.

Najavljeni sastavi: Runje - Ćorluka, Križanac, Šimunić, Pranjić - Srna, Vukojević, Kranjčar, Rakitić - Eduardo, Olić.

Ževnov - Omeljančuk, Verhovcov, Jurevič, Kuljčij - Kalačev, Kaševskij, Sosnovskij, V. Hleb, Stasevič - Kornilenko.

Skupina 6Ukrajina - Andora    16.00
Hrvatska - Bjelorusija    20.30   

1. Engleska       7    7    0    0    26-4      21
2. Hrvatska       7    4    2    1    15-7      14
3. Ukrajina        6    3    2    1     9-6       11
4. Bjelorusija     6    3    0    3    15-10     9
5. Kazahstan     7    1    0    6    7-22       3
6. Andora          7    0    0    7     2-25       0

Raspored: Engleska - Hrvatska (9. IX.), Bjelorusija - Ukrajina (9. IX.), Andora - Kazahstan (9. IX.), Bjelorusija - Kazahstan (10. X.), Ukrajina - Engleska (10. X.), Kazahstan - Hrvatska (14. X.), Engleska - Bjelorusija (14. X.), Andora - Ukrajina (14. X.).

05.09.2009. 15:35:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh