« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
VIKEND PROGRAM

Eduard Jimmy Matešić na Dinner Blues Sessionu Hard Placea

Ovog vikenda u Hard Placeu osim Jimmyja nastupaju već svima poznati zabavljači Yellow Submarine, a u subotu je na programu Greenhouse blues band

Hard Place
Hard Place (Hard Place)
Više o

zagreb-info

,

Yellow Submarine

,

Hard Place

,

Greenhouse blues band

,

Eduard Jimmy Matešić

Petak 05.11. / Friday Fever - Yellow Submarine

Yellow Submarine su prošlog mjeseca svirali u Hard Place-u i oduševljena publika je tražila još - tako ćete odsada svakog mjeseca jednom imati priliku slušati ovaj fenomenalni party rock band u Hard Placeu. Prošlog puta na bini su im se pridružili Marek i Pišta, a 'ko zna kaj nam pripremaju za ovaj tjedan nevjerovatni Dudo, Igor i Kruno. Početak od 20 sati, upad free, zabava zagarantirana, a plesanje dozvoljeno!

Best rock'n'roll party in town!

Subota 06.11. / Rock Subota - Greenhouse Blues Band

Ove subote u Hard Place-u po prvi puta nastupa Greenhouse blues band. Ova skupina već više od 5 godina marljivo i vrijedno radi i „svakog dana u svakom pogledu sve više napreduje": U raznim inkarnacijama (trojka, kvartet, sa brass sekcijom) viđali smo ih i slušali širom zemlje, a njihova svirka uvijek nam je donijela sjajnu zabavu.

Od Roberta Johnsona preko S.R. Vaughna pa do Ray Charlesa ili Johnny Wintera izvedba Greenhousa je uvijek na visokom nivou. Na njihovom premijernom pojavljivanju u Hard Place-u slušat ćemo ih kao četvorku, a predlažemo vam da zavirite na njihove stranice i malo pogledate i poslušate kako zvuče pa da nam se pridružite ove subote od 20 sati uz besplatan ulaz.
http://www.greenhousebluesband.com/

Nedjelja 07.11. / Dinner Blues Session - Eduard Jimmy Matešić

Eduard Matešić je još kao klinac dobio nadimak Jimmy pod kojim ga i danas svi znaju, a to naravno zato što je već kao mali svirao kao Hendrix. Dugogodišnjom karijerom koja je započela u Zadru davne 1970.g. prošao je kroz bezbroj bandova i suradnika, od grupe Izazov, svirke sa Mlinarcom i u svim mogućim pratećim sastavima, sve dok 1982.g. nije došla Plava Trava zaborava - prvi i najpoznatiji hrvatski country band.

Osim countryja Jimmy se bavi i bluesom, rockom, jazzom, popularnom glazbom, a usput je i predavač gitare na Pop Rock akademiji. Njegova ljubav za akustičnom gitarom ove godine je prepoznata i od najveće svjetske gitarske firme pa će tako Jimmy ove godine dobiti i Fender nagradu za najboljeg akustičnog gitaristu.

Kako je to kada jedan čovjek i jedna gitara zvuče kao cijeli band možete se uvjeriti ove nedjelje na blues sessionu. Hoće li mu se 'ko pridružiti na bini (ili možda odnekud izvuče i violinu koju podjednako dobro svira) ostaje nam vidjeti od 20 sati, a jedino je sigurno da vas uz free ulaz, kao i svake nedjelje, čeka i besplatna klopa.

05.11.2010. 14:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh