« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 sati i 36 minuta
ZAČINI

Dva sjajna začina za sagorjevanje kalorija

Dodavanje ovih začina našim omiljenim jutarnjim obrocima ne samo da podiže okus, već i doprinosi metaboličkom zdravlju

Pospite malo na doručak ;)
Pospite malo na doručak ;) (Arhiva)
Više o

skidanje kilograma

,

muškatni oraščić

,

začin šafran

Znamo da začini i bilje sadrže spojeve koji mogu potaknuti sagorijevanje kalorija, poboljšati probavu, pa čak i regulirati razinu šećera u krvi. Dodavanje ovih začina našim omiljenim jutarnjim obrocima ne samo da podiže okus, već i doprinosi metaboličkom zdravlju, tvrde stručnjaci.

Dijetetičarka i nutricionistica Catherine Gervacio otkrila je koje bismo začine trebali dodati doručku za bolji metabolizam.

Muškatni oraščić - muškatni oraščić koristan je začin za podršku metabolizmu. "Muškatni oraščić može poboljšati probavu i metabolizam masti. Njegova esencijalna ulja potiču detoksikaciju, što može doprinijeti metaboličkom zdravlju", otkriva Gervacio. Najbolje djeluje kada se doda u smoothije i pečene slastice. Možemo dodati prstohvat muškatnog oraščića u jutarnji smoothie ili ga uključiti u recepte za muffine ili zobene pahuljice. Dodavanje ovih začina jutarnjim obrocima nije samo ukusno, već je i koristan korak prema boljem zdravlju i energiji tijekom dana.

Šafran - dodavanje šafrana doručku može pomoći ubrzavanju metabolizma zahvaljujući njegovim jedinstvenim bioaktivnim spojevima. Sadrži krocine i safranal, koji su poznati po svojim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Šafran također može poboljšati raspoloženje, potencijalno smanjujući prejedanje uzrokovano stresom. "Ovo može biti potencijalno skup začin, ali pomaže u smanjenju apetita i sprječavanju prejedanja, što neizravno podržava kontrolu težine. Također sadrži antioksidanse koji podržavaju metaboličko zdravlje", kaže Gervacio za SheFinds. Otkrila je i kako šafran možemo uključiti u doručak. "Za najbolji učinak, uzmite nekoliko niti šafrana i stavite ih u malu posudu s toplom vodom ili mlijekom. Ostavite ih da se namaču pet do deset minuta kako bi otpustile svoju aromu i korisne spojeve. Nakon što dobijete aromatiziranu tekućinu, dodajte je u zobene pahuljice tijekom kuhanja", objasnila je.

Pa onda, iskoristite tu prednost!

04.12.2024. 10:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh