« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
POKLON

Dva sata besplatnog parkiranja dnevno za invalide

Osim na posebno obilježenim mjestima, invalidi se mogu parkirati i na javnim parkirnim mjestima besplatno najviše dva sata dnevno

Besplatno i na običnim parkirnim mjestima
Više o

invalidi

,

zagreb-info

,

besplatno parkiranje

Osobe s invaliditetom će u Zagrebu od 1. siječnja 2012. godine, osim dosadašnje mogućnosti parkiranja vozila na posebno obilježenim javnim parkiralištima, moći koristiti i pravo parkiranja na svim javnim parkiralištima bez plaćanja naknade i to najduže dva sata tijekom jednog dana, izvijestio je danas Zagrebački holding.

Vrijeme parkiranja počinje od prvog opažaja u danu i teče bez prekida najduže dva sata.

Riječ je o provođenju Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja koju je Gradska skupština Grada Zagreba izglasala na sjednici 28. srpnja ove godine u skladu s kojom Zagrebparking - podružnica Zagrebačkog holdinga uvodi nove pogodnosti za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Osobe s invaliditetom ovu će pogodnost u praksi ostvarivati tako da uz važeći znak pristupačnosti istaknu i naljepnicu koju izdaje organizator parkiranja. Naljepnica se može izdati u korist osobe koja ima znak pristupačnosti i koja dostavi presliku rješenja na temelju kojeg je ovaj znak ishođen. Naljepnica vrijedi godinu dana, ali ne duže od vremena do kojeg vrijedi znak pristupačnosti.

Samo pravo korištenja pogodnosti biti će besplatno, a naplaćivat će se naknada za troškove izrade i izdavanje naljepnice u iznosu od 30 kuna. Pravo na ostvarivanje ove pogodnosti moći će ostvariti sve osobe koje posjeduju važeći znak pristupačnosti, bez obzira na to imaju li prebivalište ili boravište u gradu Zagrebu.

30.12.2011. 13:34:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    zoran
    05.06.2013. 08:05
    HRVI sam,s 40%oštečenja.da li imam i ja pravo kupovine naljepnice o pristupačnosti?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh