« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
MA DA? SAMO?

Bandić daje 4.5 milijuna kuna za Snježnu kraljicu

Gradonačelnik, po dobrom starom običaju, baca novce Zagrepčana kroz prozor po vlastitom nahođenju

Rasipni Bandić opet daje šakom i kapom
Više o

Snježna kraljica

,

Sljeme

,

2012

,

budžet

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na Sljemenu rekao kako bi utrka Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy mogla početi već sutra ujutro jer je sve spremno za natjecanje te da je preostao još samo dovršetak nekih sitnica na startu i cilju.

»Imamo sreće s vremenom, ali i vrhunsku, profesionalnu ekipu na čelu s Igorom Žiljkom, Renom Fleissom i ostalima koji zadnjih 14 dana rade 24 sata na dan. Složili smo sve i radi se zadnje brušenje«, kazao je gradonačelnik Bandić nakon što se provozao trosedežnicom i obišao skijalište kako bi se na licu mjesta uvjerio u tijek priprema za renomirano zagrebačko skijaško natjecanje.

Pozvao je ljubitelje skijanja da dođu na Sljeme 3. siječnja na utrke ženskog slaloma i 5. siječnja na muški slalom. Izrazio je uvjerenje da će na muškom slalomu biti puno slavlja i da će jedan od najboljih svjetskih skijaša Ivica Kostelić tada jurišati na najbolju poziciju, jer je, »konačno došlo vrijeme da i on osvoji sljemenski tron«.

Voditelj skijališta Igor Žiljak potvrdio je da je sa sljemenskom stazom sve u redu. »Noćas je palo 10 centimetara novog snijega i sutra ujutro idemo sa strojevima na razguravanje i peglanje«, kazao je Žiljak.

»U tri dana u mogućnosti smo napraviti stazu za svjetski kup, no javlja se problem s vodom jer kad radimo snijeg trošimo oko 90 litara u sekundi, a dobava u jezero je 25 litara u sekundi pa za dan i pol ispraznimo jezero. Trebamo veće jezero i da smo ga imali skijalište bi već danas bilo otvoreno za građanstvo, i Bijeli i Zeleni spust, jer su temperature bile dovoljne. No, pomanjkanje vode to nam je onemogućilo«, kazao je Žiljak.

Bandić je dodao da će se pri kraju slijedeće godine možda početi kopati novo jezero, usvoji li se Prostorni plan Medvednice te da je još davno taj plan trebao s Vlade otići u Sabor. »Vjerujem da će nova Vlada prepoznati tu potrebu. Nismo mi to radili radi sebe ili svjetskog kupa nego prije svega radi Zagrepčana«, dodao je. »Nisam to radio da bih ja skijao. Nitko nije savršen - ne znam skijati i neću učiti«, rekao je.

Zamoljen da komentira to što ima i protivnika skijaške utrke u doba recesije, Bandić je odgovorio da će uvijek biti onih koji su protiv toga te napomenuo da Grad Zagreb od ukupnog iznosa izdvaja od 20 do 25 posto, dok Hrvatski skijaški savez i sponzori osiguravaju 75 posto. »Ove ćemo godine utrošiti nešto manje novca«, dodao je navodeći kako je riječ o ukupno 4,5 milijuna kuna za trku. »Grad neće okrenuti leđa svjetskom kupu i skijanju na Sljemenu i pomoći ćemo koliko prilike i financije budu dozvoljavale«, kazao je naglašavajući da se cijene skijaških karata sigurno neće povećavati.

Na pitanje novinara što je sa gradnjom nove žičare, Bandić je odgovorio: »Bit će je. Sve u svoje vrijeme. Rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa na Dolju, produljenjem sadašnje početne stanice ispod tunela i završetkom gornje stanice do vidikovca riješit ćemo najmoderniju trosedežnicu kao što smo na Sljemenu napravili smještajne kapacitete i Crveni spust s infrastrukturom za svjetski kup«, naveo je procijenivši da bi se to trebalo riješiti u naredne tri godine, a da se onda može razgovarati i o ograničenju vozila na Sljemenu.

30.12.2011. 20:29:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh