« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
JOSIPOVIĆ PORUČIO

Dužnost svih vlada bila je suradnja s Haagom, i ne treba ih osuđivati

Predsjednik je ponovio da je opća dužnost svih, još od 1996., bila da surađuju s haaškim sudom

Fotografija vijesti
Više o

Haški sud

,

Ivo Josipović

,

transkripti

Mislim da je irelevantno raspravljati o odgovornosti da se neki dokument dostavio Haagu, dodao je predsjednik Josipović. Sve hrvatske vlade su surađivale s Haagom, to im je bila dužnost i zato ih ne treba okrivljivati, zaključio je.

Možda je bilo nekih grešaka u proceduri, ali važna je bit, rekao je, istaknuvši da ne dovodi u pitanje autentičnost pojedinih dokaza, već da je bitno jesu li oni istiniti ili nisu, da nije bilo podmetanja koja smo vidjeli u predmetu Blaškić. To je bit, a ne tko je dao kakav dokaz te ostala proceduralna pitanja, rekao je predsjednik.

Na upit što misli o medijskim polemikama bivšeg predsjednika države Stjepana Mesića s bivšim visokim državnim dužnosnicima poput Vesne Škare-Ožblot i Miroslava Tuđmana te Ivana Jarnjaka, predsjednik Josipović je rekao da one nemaju nikakvu posebnu svrhu te da nisu produktivne.

Mislim da se moramo usredotočiti na ono što nam je važno, a to je naš pristup u Europsku uniju i, naravno, društveni status branitelja, društveni razvoj i sve ono čime se mi u politici moramo baviti, dodao je. Na novinarski upit što misli o vladinoj istrazi dostave transkripata Haagu, Josipović je kratko rekao da o tome treba pitati vladu te da on s time nije upoznat niti treba biti.

 

28.04.2011. 18:38:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh