« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Duhovito, moderno i funkcionalno

Očekivanja tržišta su porasla, a pred dizajnere su stavljeni sve veći izazovi

Fotografija vijesti

Posao dizajnera interijera odavno je prestao biti samo zanat. Uređivanje doma, mjesta u kojem provodimo najviše vremena, više nije samo nešto što ‘moramo obaviti’, već je proces kojem se jako veselimo i u kojem beskrajno uživamo. Odavno su prošla vremena kada je bilo dovoljno svakih nekoliko mjeseci obojiti zidove u bijelo ili, pak, kupiti namještaj koji odgovara veličini naše sobe, kuhinje ili kupaonice.

galerija slika

Danas više nije bitno imati samo moderno uređen dom. Očekivanja tržišta su porasla, a mi uz moderan dizajn, tražimo i orginalnost te kreativnost. Ukratko, tražimo nešto u čemu ćemo se osjećati ugodno i opušteno. Zbog svega toga, vodeći svjetski proizvođači namještaja sami su se bi postavili visoke zahtjeve kako bi se što bolje predstavili i privukli ljude da kupe upravo njihove komade. A, vjerujte, to nije nimalo lak posao.

Nova vremenaProšla su vremena kad je bilo dovoljno svakih nekoliko mjeseci obojiti zidove u
bijelo ili, pak, kupiti
namještaj koji odgovara veličini sobe ili kuhinje.
Talijanska tvrtka Lago  proizvodi namještaj izdizajniran i osmišljen do najsitnijeg detalja. Njihovi su komadi moderni i minimalistički, a opet
nevjerojatno maštoviti i duhoviti. Cijela linija zasniva se na tome da je svaki komad dovoljno zanimljiv sam za sebe te će moderan prostor i bez puno ukrasnih detalja izgledati izvrsno. Sistemi koji su na raspolaganju osmišljeni su tako da se mogu prilagoditi svakom prostoru po veličini, dinamici, boji, obliku, a opet ne ostavljaju mogućnost da u bilo kojoj kombinaicji izgledaju loše ili neskladno. Lago je uspio obične uporabne predmete pretvoriti  u mala umjetnička djela. Tako će, naprimjer, okrugli ormarići kombinirani u različitim veličinama bilo koji zid pretvoriti  u oslikanu plohu, a opet zadržeti svoju funkciju.

Ono što oduševljaja su i ormari koji su redovito najveći problem u osmišljavanju svakog stana. Osim u nekoliko nijansi bijele, bež ili sive, mogu biti i u drugim bojama. S ormarom koji predlaže Lago i najdosadniji hodnik postat će mala senzacija.

Posao dizajnera interijera odavno je prestao biti samo zanat. Uređivanje doma, mjesta u kojem provodimo najviše vremena, više nije samo nešto što ‘moramo obaviti’, već je proces kojem se jako veselimo i u kojem beskrajno uživamo. Odavno su prošla vremena kada je bilo dovoljno svakih nekoliko mjeseci obojiti zidove u bijelo ili, pak,  kupiti namještaj koji odgovara veličini naše sobe, kuhinje ili kupaonice. Danas više nije bitno imati samo moderno uređen dom. Očekivanja tržišta su porasla, a mi uz moderan dizajn, tražimo i orginalnost te kreativnost. Ukratko, tražimo nešto u čemu ćemo se osjećati ugodno i opušteno. Zbog svega toga, vodeći svjetski proizvođači namještaja sami su se bi postavili visoke zahtjeve kako bi se što bolje predstavili i privukli ljude da kupe upravo njihove komade. A, vjerujte, to nije nimalo lak posao.

Talijanska tvrtka Lago  proizvodi namještaj izdizajniran i osmišljen do najsitnijeg detalja. Njihovi su komadi moderni i minimalistički, a opet nevjerojatno maštoviti i duhoviti. Cijela linija zasniva se na tome da je svaki komad dovoljno zanimljiv sam za sebe te će moderan prostor i bez puno ukrasnih detalja izgledati izvrsno. Sistemi koji su na raspolaganju osmišljeni su tako da se mogu prilagoditi svakom prostoru po veličini, dinamici, boji, obliku, a opet ne ostavljaju mogućnost da u bilo kojoj kombinaicji izgledaju loše ili neskladno. Lago je uspio obične uporabne predmete pretvoriti  u mala umjetnička djela. Tako će, naprimjer, okrugli ormarići kombinirani u različitim veličinama bilo koji zid pretvoriti  u oslikanu plohu, a opet zadržeti svoju funkciju.

Ono što oduševljaja su i ormari koji su redovito najveći problem u osmišljavanju svakog stana. Osim u nekoliko nijansi bijele, bež ili sive, mogu biti i u drugim bojama. S ormarom koji predlaže Lago i najdosadniji hodnik postat će mala senzacija.

Piše: Piše: Tina Kurpez
27.02.2008. 22:45:00
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh