« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
RIJEDAK BISER

Dubrovački turizam i u 2011. planira rušiti rekorde

Zračna luka Dubrovnik imala je najuspješniju godinu u svojoj povijesti, s povećanjem dobiti od 39,6 posto u odnosu na godinu prije

Dubrovački turizam i u 2011. planira rušiti rekorde
Dubrovački turizam i u 2011. planira rušiti rekorde (Cropix)
Više o

hrvatski turizam

,

Dubrovnik turizam

Za dubrovačku Zračnu luku 2010. je najuspješnija godina u čitavoj njezinoj povijesti, kako po opsegu prometa tako i po infrastrukturnim ulaganjima, kazao je danas na susretu s novinarima direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Istaknuo je kako su financijski pokazatelji više nego uspješni pa je tako dubrovačka Zračna luka u ovoj godini ostvarila 22 milijuna kuna dobiti, odnosno gotovo 39,6 postotno povećanje u odnosu na prošlu godinu.

"Pokazali smo koliko je uspješan turizam na dubrovačkom području jer je dubrovačka Zračna luka servis ove destinacije, a Dubrovnik je još jednom pokazao što znači na turističkoj karti Hrvatske", naglasio je Tolić.

Za 2011. godinu rezultati su planirani na nešto većoj razini nego u 2010., a to znači očuvanje tržišnog udjela i pokušaj proboja na ona tržišta na kojima još uvijek dubrovačka zračna luka nije prisutna.

U 2011. daljnji rast

Skupština Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na današnjoj je sjednici, pod predsjedanjem župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića, prihvatila prijedlog rada i financijski plan za 2011. godinu u kojoj će proračun Turističke zajednice iznositi 4,62 milijuna kuna.

Direktor županijske Turističke zajednice Vladimir Bakić, osvrćući se na ovogodišnje turističke rezultate, istaknuo je kako je u 11 mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje povećan broj dolazaka turista za 10 posto (na 942.000) i ostvareno 12 posto više noćenja (4,68 milijuna). Najznačajnija inozemna tržišta su Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Španjolska i Italija.

U 2011. očekuje se nastavak trenda porasta turističkog prometa i ostvarenje više od milijun turističkih dolazaka i preko pet milijuna turističkih noćenja, kazao je Bakić. (hina/metro-portal9

23.12.2010. 20:04:48
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ferienwohnung brac
    03.02.2012. 00:53
    I ove godine će Dubrovnik rušiti rekorde!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh