« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
DOBRE BROJKE

Dubrovački turizam bilježi rekordne rezultate

Dubrovnik je u srpnju posjetilo 12 posto više turista nego u istom mjesecu lani, a u prvih sedam mjeseci ove godine bilježi se porast od 11 posto

dubrovnik turizam
dubrovnik turizam (Wikipedia)
Više o

turisti

,

hrvatski turizam

,

Dubrovnik turizam

,

utrka ludih vozila

Dubrovnik je u srpnju i u sedam mjeseci ove godine zabilježio rekordne turističke rezultate. Prema prvim podacima gradske Turističke zajednice, Dubrovnik u srpnju posjetilo 12 posto više turista nego u lanjskom srpnju ili njih gotovo 106 tisuća, koji su ostvarili 452,5 tisuća noćenja ili 17 posto više.

Takvim porastima u srpnju u Dubrovniku su najviše pridonijeli strani turisti koji su ostvarili i većinu dolazaka i noćenja. Došlo ih je 14 posto više nego u istom lanjskom mjesecu ili 101,3 tisuće, a ostvarili su 19 posto više noćenja ili 435,1 tisuću. Domaćih je turista u Dubrovniku ovog srpnja bilo 15 posto manje nego u lanjskom, odnosno njih oko 4,5 tisuće ostvarilo je 17,4 tisuće noćenja ili 14 posto manje.

>> Morgan Freeman stigao u Dubrovnik

Znatno bolji nego lanjski turistički fizički promet u Dubrovniku bilježe i za sedam mjeseci ove godine, u kojima je u tom gradu bilo gotovo 310 tisuća turista ili 11 posto više, dok je 1,14 milijuna noćenja porast od 14 posto.

Strani su turisti kao i u srpnju bili u većini, ostvarivši poraste dolazaka od 14 posto i noćenja od 17 posto u odnosu na sedam mjeseci prošle godine, dok je domaćih turista i njihovih noćenja bilo 12 i 18 posto manje.

>> Zagreb u svibnju posjetilo 12 posto više stranih turista

Među stranim turistima u Dubrovniku je bilo najviše Britanaca i Francuza. Na trećem su mjestu u srpnju bili Španjolci, a zanimljivo je da su u sedam mjeseci na toj poziciji domaći turisti. Udjel u ukupnim noćenjima iznad pet posto u srpnju su u Dubrovniku osim navedenih imali još Rusi, Norvežani i Nijemci, a sličan je poredak i za sedam mjeseci.

Prvi statistički podaci Turističke zajednice pokazuju i da su poraste dolazaka i noćenja u promatranom razdoblju zabilježili gotovo svi smještajni objekti u Dubrovniku, od hotela, kampa i privatnog smještaja do kuća za odmor i chartera. (hina/metro-portal)

02.08.2010. 15:51:18
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    bol kroatien
    03.01.2012. 20:54
    Dubrovnik je najljepši grad hrvatske :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh