« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
APSURDISTAN

Dubioza Kolektiv spotom Kaži predstavlja novi album

"Apsurdistan" će se 15. travnja naći i u fizičkoj prodaji u CD shopovima, a izdanje će, pored deset novih pjesama, sadržavati i tri remixa

Dubioza ima novi album
Dubioza ima novi album (Menart)
Više o

Dubioza kolektiv

,

spot

,

Apsurdistan

,

Kažu

Dubioza Kolektiv pjesmom Kažu najavila je svoj šesti studijski album Apsurdistan. Album izlazi za dva tjedna, a danas vam predstavljamo spot koji je animacijom i radnjom uspio vjerno dočarati duh i poruku same pjesme. Autori ovog animiniranog spota su režiser i animator Toni Huml i crtač Filip Andronik.

Misao iz koje je nastala pjesma u bendu su opisalo ovako: "Pjesma "Kažu" inspirirana je opće prihvaćenim "istinama" kojima smo svakodnevno bombardirani putem medija, reklama, okoline, bliže i dalje rodbine... Te "istine" su najčešće zasnovane na neprovjerenim informacijama ili glasinama i imaju malo ili nimalo temelja u stvarnim činjenicama.Pomoću magične riječi "kažu" nadoknađuje se nedostatak argumenata jer ono što većina (nacija, okolina, svijet) misli, pretpostavlja se da je istina, a od pojedinca se očekuje da napravi ono što ta većina KAŽE.

A video spotom priča je uokvirena u stvarno odličnu cjelinu. Pogledajte:


Sve ovo uvodi nas u priču o Apsurdistanu, novom albumu Dubioze kolektiv koji izlazi 15. travnja.

Apsurdistan je gotovo generički naziv za distopijsku državu u kojoj sve graniči s apsurdom. Naše post-tranzicijsko društvo svakim danom sve više liči na montipajtonovski skeč u kojem logika i zdrav razum ne postoje ni u tragovima. Teritorija Apsurdistana je jako fleksibilna i granice se šire ili sužavaju proporcionalno prisutnoj količini gluposti.

Na naslovnici albuma je grb Apsurdistana koji simbolizira ideološki bućkuriš koji služi kao temelj za društveno-političko uređenje države, kombiniran s elementima koji na slikovit način predstavljaju stanovnike Apsurdistana i njihove navike, uvjerenja i sistem vrijednosti. - pojasnio je bend.

Dubioza kolektiv će 15.04. premijerno predstaviti album "Apsurdistan" koncertom koji će se uživo moći pratiti putem web stranice dubioza.org ili na Facebook straniciwww.facebook.com/dubioza . Odmah nakon završetka koncerta bit će omogućen besplatan download albuma na web stranici benda. Za vrijeme trajanja koncerta bit će omogućena direktna komunikacija s bendom putem komentara. 

"Apsurdistan" će se 15. travnja naći i u fizičkoj prodaji u CD shopovima, a izdanje će, pored deset novih pjesama, sadržavati i tri remixa, dostupna samo na CD izdanju. Senor Koolarrow, poznatiji kao Bill Gould, basista grupe Faith No More, naprvio je remix za pjesmu 99%, na kojoj gostuju članovi grupe La Plebe iz San Francisca.
AudioInFunktion, DJ i producent iz Sarajeva remiksirao je pjesmu "Kažu", a slovenski dvojac RootsInSession je obradio pjesmu "Tranzicija".

Koju ulogu na albumu imaju Mile Kekin, Boris Dežulović, Predrag Lucić, Le Plebe, Atheist rap i KUD Idijoti saznajte 15. travnja na dubioza.org

02.04.2013. 15:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh