« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
DOBAR POTEZ

Hrvatska pošta vraća novac prevarenima preko oglasnika

Hrvatska pošta (HP) omogućit će primateljima pošiljaka s otkupninom povrat plaćenog novca utvrdi li se da u njima nije ono što treba biti, priopćio je danas HP

Ovakav ćete mobitel moći vratiti
Ovakav ćete mobitel moći vratiti (DeviantArt)
Više o

Hrvatska pošta

,

prevare

,

pošiljke s otkupninom

,

kupovina preko oglasnika

Prevare pri kupnji preko oglasnika ili interneta uzele su maha, pogotovo zbog rupe u zakonu koja ne omogućava pokretanje postupka po službenoj dužnosti ako je iznos prevare manji od dvije tisuće kuna.

Svako malo pojavi se priča o nekome tko je naručio novi mobitel, a dobio ciglu ili nešto slično, a sada je Hrvatska pošta napokon preuzela stvar u svoje ruke i odlučila zaštititi potrošače.

Naime, uvedena je nova procedura pri preuzimanju pošiljaka s otkupninom - prvo morate, kao i do sada, platiti poštaru, a možete ih otvoriti odmah nakon toga, i, ukoliko se u njoj ne nalazi ono što ste naručili sastavlja se zapisnik  o nepravilnosti pošiljke.

Uz njega odmah ostvarujete pravo na povrat novca koji ste dali poštaru za otkupninu i poštarinu za doznačavanje otkupnog iznosa, a pošiljka se vraća pošiljatelju.

Hrvatska pošta napominje da su na njezinim internetskim stranicama dostupni savjeti za kupnju na internetu te korisnicima savjetuje da prijevare ili pokušaje prijevare odmah prijave policiji.

27.05.2014. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh